Primarul Devei riscă închisoarea. Mircia Muntean a rămas, definitiv, cu condamnarea pentru abuz în serviciu

Primarul Devei riscă închisoarea. Mircia Muntean a rămas, definitiv, cu condamnarea pentru abuz în serviciu

Mircia Muntean.

Magistraţii au respins definitiv contestaţia depusă de primarul Devei, Mirica Muntean, faţă de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de condamnare într-un dosar de abuz în serviciu, a cărei pedeapsă cumulată cu o altă condamnare pentru un accident provocat, după ce s-a urcat băut la volan, i-au adus şase ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă asupra cererii depuse de Mircia Muntean, primarul Devei, care a sesizat intervenirea unei legi penale noi, care ar fi dus la anularea unei condamnări de patru ani de închisoare, pentru abuz în serviciu.

„Instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul Munteanu Mircia împotriva sentinţei penale nr. 35/09.01.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia. În sentinţa din 9 ianuarie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea prin care Mircia Muntean, î a solicitat anularea pedepsei de patru ani de închisoare cu suspendare primită într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu, infracţiuni comise la sfârşitul anilor 1990.

În 2013, deputatul de atunci Mircia Muntean, fost primar PNL al Devei timp de 16 ani,  a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la patru ani de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Infracţiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegală a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care Mircia Muntean a aprobat-o în 1999, în vremea în care era primar al municipiului Deva.

Condamnat pe fond la şase ani de închisoare

În iunie 2016, la câteva zile după ce a redevenit primar, Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la şase ani de închisoare, în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea sub influenţa alcoolului. Pedeapsa pentru infracţiunea comisă în toamna anului 2014 a fost de doi ani de închisoare, dar s-a adăugat condamnării mai vechi, de patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu. Sentinţa nu a fost definitivă, ea fiind contestată de Mircia Muntean, procesul fiind în derulare, de asemenea, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, în prezent deputat PSD, a fost implicat în această seară un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit, cu faţa plină de sânge. Mircia Muntean era băut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat încă de IPJ Hunedoara.

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

 

citeste totul despre: