Ce venituri a adus Cetatea Devei în luna noiembrie. Monumentul istoric a primit 7.000 de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Devei.
Cetatea Devei.

Peste 7.000 de turişti au ajuns în Cetatea Devei în luna noiembrie. Monumentul istoric aduce fonduri la bugetul local numai din vânzarea biletelor la telecabina.

Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie 2017, iar ziua cu cel mai mare aflux de vizitatori (755 de persoane) a fost sâmbătă, 11 noiembrie, când încasările s-au ridicat la 5.178 de lei, potrivit datelor statistice ale Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

„În ciuda temperaturilor scăzute din această perioadă a anului, cifrele arată aproape o dublare, faţă de luna trecută, a numărului de vizitatori pensionari care au preferat să urce ori să coboare Dealul Cetăţii pe jos. Procentul celor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors rămâne ridicat – 94%, cu o uşoară creştere comparativ cu luna octombrie”, a informat Primăria Deva. În luna noiembrie, turiştii care au folosit telecabina pentru a vizita Cetatea Deva au adus la bugetul local un total de 51.241 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Controversele cumplitelor revolte ale moţilor. Cum s-au răzbunat iobagii lui Horea: „Femeii pe cale să nască i-au tăiat copilul din pântece şi l-au luat în furci”

Răscoala din toamna anului 1784, condusă de Horea, a avut ecouri în Europa sfârşitului secolului al XVIII, iar martiriul lui Horea l-a transformat într-un personaj legendar. Mărturiile vremii prezintă numeroase controverse privind modul s-au desfăşurat evenimentele şi despre atrocităţile comise de cei implicaţi în răscoală.

Cele mai groaznice masacre din trecutul românilor: sate întregi trecute prin foc şi oameni obligaţi să mânânce bucăţi din trupurile semenilor

Răscoala condusă de Gheorghe Doja, revoltele moţilor din Transilvania, conduşi de Horea, Revoluţia de la 1848 – 1849, în care s-a remarcat, ca lider al românilor Avram Iancu se numără printre cele mai sângeroase mişcări de protest din istoria românilor. Revoltele au dus însă la atrocităţi cumplite, potrivit relatărilor vremii.

Chinurile groaznice din zilele Răscoalei lui Horea: femei batjocorite şi îngropate de vii, copii jupuiţi, decapitaţi şi aruncaţi în furci

Femeile şi copii nu au scăpat de furia răsculaţilor, în timpul revoltelor cumplite din toamna anului 1784, din Transilvania. Mai multe mărturii culese de istoricul David Prodan, în volumul Răscoala lui Horea, vorbesc despre atrocităţi de nedescris comise de participanţii la revolte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite