Sezonul permiselor de rezidenţă false. Cât plătesc cei care vor să intre „cu orice preţ“ în spaţiul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permis de rezidenţă falsificat FOTO Poliţia de Frontieră
Permis de rezidenţă falsificat FOTO Poliţia de Frontieră

Patru astfel de documente false au fost descoperite doar într-un interval de două zile în judeţul Galaţi. Au fost prezentate de de cetăţeni moldoveni, iar provenienţa documentelor este o reţea de falsificatori din Ucraina.

După o perioadă destul de îndelungată în care afluxul de călători din punctele de frontieră a scăzut dramatic, pe fondul pandemiei, relaxarea regulilor (medicale) de intrare pe teritoriul UE a dus la un nou val de acte falsificate. Dincolo de deja obişnuitele permise auto şi cărţi de identitate, mai nou sunt la mare modă permisele de rezidenţă  false.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au fost descoperiţi nu mai puţin de patru cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 33 ş 48 de ani, fiecare la volanul propriului autoturism, care avea acte fabricate. 

Provenienţa lor este deja celebră reţea de falsificatori din Ucraina (un teritoriu al nimănui din acest punt de vedere), iar sumele plătite pentru un astfel de document vital pentru a putea merge în ţările din UE este cuprins între 500 şi 2.000 de euro.

Doi dintre cetăţenii din Republica Moldova opriţi de poliţiştii de frontieră gălăţeni au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă paşapoartele biometrice eliberate de autorităţile statului vecin şi câte un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor din Turcia. Ceilalţi doi cetăţeni basarabeni au prezentat  şi câte un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor din Cehia.  

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de rezidenţă în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false”, a informat Poliţia de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele respective prin intermediul unor persoane cunoscute pe reţelele de socializare, în schimbul unor sume de bani.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Vă mai r​ecomandăm şi:

Fost şef al Transelectrica, găsit vinovat că şi-a falsificat diploma de inginer pentru a accede la şefia companiei de stat. Marius Caraşol nu merge însă la închisoare

Fostul primar din Valea Doftanei condamnat definitiv pentru instigare la fals şi achitat pentru abuz în serviciu 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite