Spaţiul verde de la Potcoava va fi amenajat de asociaţia “Reactiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stejarii vor face umbră Potcoavei
Stejarii vor face umbră Potcoavei

Membrii clubului outdoor din Galaţi vor amenaja gazon şi vor sădi un stejar în faţa complexului din Mazepa

Actiunea se va desfăşura în data de 10 aprilie, de la ora 11.00, şi se doreşte a fi un mesaj către gălăţeni cu ocazia "Lunii Pădurii" pentru protejarea spaţiului verde.


Evenimentul va consta în amenajarea unei suprafeţe din scuarul de la Potcoava, spaţiu pus la dipoziţie de Serviciul de Administrare a Domeniului Public Galaţi, cu gazon şi plantarea unui copac din specia stejarului roşu ( Qerccus Rubra ).

Totodată, se va aşeza şi o piatră pe care va fi gravat mesajul clubului adresat tuturor celor care vor dori pe viitor să îşi aducă un aport în dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş.


"Vom planta un simbol al pădurii, sperând ca în viitor printr-un efort comun să dezvoltăm întreaga suprafaţă verde a oraşului în care trăim. Nu este vorba numai de parcuri sau scuaruri, este vorba de fiecare bucătică de pământ ce nu ar trebui să rămână neîngrijită dar şi de spaţiul din jurul locuinţei fiecăruia dintre noi. Este modul prin care fiecare dintre noi îşi poate aduce aportul la îmbogăţirea aspectului peisagistic al oraşului în care trăim", a precizat Marian Calestru prin intermediul unui comunicat al asociaţiei nonguvernamentale.

Această acţiune va fi posibilă în urma direcţionării spre "Reactiv" de către un număr important de persoane a impozitul de 2% datorat statului.

Mai precizăm că "Reactiv" Galaţi este o asociaţie de persoane fizice, nonguvernamentală, cu caracter non-profit, autonom şi apolitic ce are ca scopuri promovarea activităţilor în aer liber în special cele montane: alpinism, drumetie montana, escalada, cicloturism etc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite