26.000 de ţigări de contrabandă capturate la Galaţi în doar o jumătate de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 5.692 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

Noaptea trecută, puţin după miezul nopţii, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând autoturismul marca Volskwagen, cetăţeanul român Marian B. V., în vârstă de 26 ani, domiciliat în judeţul Galaţi. La aproximativ 30 de minute, s-a prezentat în acelaşi punct de frontieră, conducând autoturismul marca BMW, Valerii C., în vârstă de 19 ani, cetăţean R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră aveau informaţii că ambele autoturismele sunt folosite pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, aşa că au solicitat inspectorilor vamali efectuarea de controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport.

„Pe timpul controalelor efectuate, în primul caz câinele de serviciu OFA a sesizat prezenţa mirosului specific de tutun, echipa de control comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali descoperind ascunse, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autovehiculului 10.000 de ţigarete mărcile Plugarul şi Ashima, iar la cel de-al doilea autoturism, echipa comună de control a descoperit, ascunse în pneuri, 15.800 de ţigarete marca Plugarul”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 5.692 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei. Totodată, în primul caz a fost reţinut şi autoturismul, în valoare de 8.840 lei, în vederea confiscării, acesta având locaş special amenajat pentru ascunderea ţigărilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite