Liceenii de la „Edmond Nicolau“ ştiu cum va arăta omul viitorului: întâlnire cu echipa revistei „Ştiinţă & Tehnică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei jurnalişti specializaţi în domeniul ştiinţei le-au împărtăşit elevilor din cunoştinţele lor şi au dialogat pe teme de larg interes.

Unul dintre evenimentele importante ale anului la Focşani a fost prezenţa pentru a doua oară, la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau",  a echipei de jurnalişti de la revista Ştiinţă&Tehnică.

Este drept, într-o formulă mai restrânsă decât în urmă cu doi ani, dar temele abordate au fost la fel de fascinante pentru numeroşii elevi care au umplut sala de festivităţi a liceului.

În faţa elevilor, şi-a împărtăşit experienţa ştiinţifică  Marc Ulieriu, jurnalist, redactor şef al revistei Ştiinţă&Tehnică, care a susţinut tema „Tehnologiile şi omul viitorului. Cum influenţează dispozitivele şi tehnologiile din prezent evoluţia omului?”.

image

I-a urmat Adrian Nicolae, jurnalist de ştiinţă, doctorand în paleoantropologie, care a abordat un subiect de noutate,  „Descoperirile de la Poiana Cireşului. Istoria evoluţiei umane este rescrisă de o serie de descoperiri arheologice realizate în România”.

În fine, jurnalistul şi ecologistul Oraan Mărculescu a vorbit despre “Eco-apocalipsa. Cât de adevărată este şi ce impact are încălzirea globală / Cum putem lupta împotriva poluării?”.

Cei trei jurnalişti specializaţi în domeniul ştiinţei şi tehnicii au satisfăcut din curiozităţile adolescenţilor, răspunzându-le la întrebările diverse.

Iniţiativa organizării acţiunii de astăzi, care a fost inclusă în programul activităţilor din săptămâna "Şcoala Altfel", aparţine profesorului de geografie Alexandra Tătaru, care de doi ani este membru al Academiei "Ştiinţă& Tehnică" şi semnează lunar în paginile revistei articole din domeniul educaţiei.

image

Programul Academia S&T este un proiect national de prelegeri şi conferinţe interactive de popularizare a ştiinţelor dezvoltat de revista Ştiinţă&Tehnică începând cu anul 2011. Academia S&T îşi propune să familiarizeze elevii români cu cele mai noi descoperiri şi invenţii din domenii precum robotică, realitate virtuală, ecologie, astronomie, paleoantropologie, neuroştiinţe sau futurologie.

image

Revista Ştiinţă&Tehnică are o tradiţie de peste 60 de ani, fiind cea mai veche şi apreciată publicaţie de ştiinţe şi tehnologii din România: prima ediţie a apărut în anul 1954. Din 2011, Ştiinţă&Tehnică a fost relansată într-un format modern, dinamic, adecvat tinerilor de astăzi şi generaţiei Facebook.

image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite