Directorul Penitenciarului din Focşani, pus sub control judiciar în dosarul decontărilor ilegale de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Iacob este directorul Penitenciarului Focşani
Adrian Iacob este directorul Penitenciarului Focşani

În schimb, soţia lui Toader Sgîrcitu, deţinutul care a fost transferat la Penitenciarul Focşani şi care se pare conducea după gratii reţeaua care se ocupa cu eliberarea de reţete medicale false, a fost reţinută pentru 24 de ore.

Potrivit Digi 24, directorul Penitenciarului Focşani, Adrian Iacob, a fost pus sub control judiciar  în dosarul decontărilor ilegale de medicamente.

"El este acuzat că s-ar fi lăsat mituit de Titi Sgârcitu, cel care coordona din închisoare reţeaua formată din medici şi angajaţi ai Caselor de Sănătate din Brăila şi Focşani. Directoul penitenciarului i-ar fi permis lui Titi Sgârcitu să aibă în celulă un laptop şi un telefon mobil", arată Digi 24.

Nu mai puţin de 13 persoane, printre care si soţia liderului retelei, au fost reţinute în această dimineaţă iar . audierile continuă la sediul central al DIICOT.

Adrian Iacob a declarat că nu-şi va da demisia.

"La momentul la care vorbim, nu am motive sa demisionez sau sa ma suspend, Cand mi se va clarifica situatia juridica, va voi comunica ce voi face".

Ce spune  Legea 293 privind statutul funcţionarului public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare:

    ART. 58

    (1) În cazul în care împotriva funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită.

    (2) După punerea în mişcare a acţiunii penale sau după trimiterea sa în judecată, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se pune la dispoziţie. Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, şi de celelalte drepturi prevăzute de prezenta lege.

    (3) Pe perioada arestării preventive şi a arestului la domiciliu, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este suspendat din funcţie.

    (4) Pe timpul suspendării, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute de prezenta lege.

    (5) În cazul în care s-a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, achitarea, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, precum şi în cazul încetării procesului penal, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.

    ART. 59

    Funcţionarii publici cu statut special, rămaşi neîncadraţi în funcţii din diferite cauze neimputabile, sunt puşi la dispoziţie, potrivit competenţelor. Pe această perioadă beneficiază de salariul de bază avut şi de celelalte drepturi băneşti cuvenite pentru activitatea desfăşurată, cu excepţia indemnizaţiei de conducere, pentru ofiţerii cu funcţii de conducere. Situaţia ofiţerilor şi agenţilor puşi la dispoziţie se soluţionează în termen de 3 luni.

    ART. 60

    (1) Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se suspendă din funcţie dacă desfăşoară activitate sindicală pentru care este prevăzută suspendarea, în condiţiile legii.

    (2) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pentru desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale.

    (3) Raportul de serviciu al funcţionarului public cu statut special se poate suspenda, de drept sau la cerere, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia muncii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite