Licitaţia la autostrada fără bani de la stat bate pasul pe loc de aproximativ trei ani. Valoarea investiţiei: 1 miliard de euro

Licitaţia la autostrada fără bani de la stat bate pasul pe loc de aproximativ trei ani. Valoarea investiţiei: 1 miliard de euro

Autostrada Craiova-Piteşti bate pasul pe loc Foto:HotNews.ro

Autostrada Craiova-Piteşti va fi printre primele construite fară bani de la stat, doar cu fonduri private. Licitaţia din păcate bate pasul pe loc, iar în acest moment se află în etapa de dialog, la fel ca în urmă cu câteva luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tronsonul de 115 kilometri va fi realizat din fonduri europene şi va costa un milliard de euro. Vor fi făcute patru benzi de circulaţie, câte două pentru fiecate sens de mers. „În prezent, se desfăşoară etapa de dialog în cadrul procedurii de dialog competitiv pentru atribuirea «Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Drumului Expres/Autostrada Craiova – Piteşti*, km 0+000 – km 121+185» . (Opţiunea pentru varianta de drum expres sau varianta de autostradă va fi luată în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi). Etapa de dialog presupune runde de întâlniri cu candidaţii preselectaţi pentru a găsi soluţia optimă din punct de vedere financiar, tehnic şi juridic pentru Autoritatea Contractantă. Finalizarea etapei de dialog presupune elaborarea documentaţiei finale de atribuire pe baza căreia candidaţii vor depune ofertele finale“, potrivit gds.ro.

Legătura dintre Craiova şi Piteşti va fi mai rapida, mai exact în cel mult o ora ş jumatate, un TIR încărcat cu marfa ar putea ajunge la Piteşti, iar de aici va avea direct legătura spre Portul Constanţa.

Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port al României.   

Concesionarul este obligat să obţină finanţarea pentru construcţia şoselei şi îşi va recupera banii din taxa de autostradă.

Mai citeşte şi

Autostrada fără bani de la stat va fi gata în cel mult şase ani. Valoarea investiţiei se ridică la 1 milliard de euro


 
 
 

citeste totul despre: