Cum îţi poate afecta stresul sănătatea pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stresul ne poate afecta pielea destul de serios Foto: divahair.ro
Stresul ne poate afecta pielea destul de serios Foto: divahair.ro

Stresul poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii, iar în momentul în care sistemul nervos este afectat pot apărea probleme ale pielii. Poate reacţiona prin inflamaţie, urticarie, dermatită, psoriazis, eczeme, acnee.

Specialiştii au precizat că din cauza stresului, oboselii cronice, anxietate, vom observa că imunitatea organismului scade, iar corpul este predispus la boli. „Este adevărat că pe fond de stres pielea reacţionează prin inflamaţie, urticartie, dermatită, psoriazis, eczeme, acnee, iar toate acestea ne vor crea un disconfort din toate punctele de vedere, aşa că este indicat să mergem la un medic specialist pentru a rezolva toate aceste probleme. Trebuie să fim conştienţi că anxietatea are un efect negativ asupra capacităţii de regenrare a pielii. Atunci când nu reuşim să avem un somn odihnitor vom observa că pe piele pot apărea simptome mai grave ale dermatitelor. Stresul pe termen lung poate accelera evoluţia cancerului de piele“, a precizat medicul dermatolog Viorel Manafu.

Cum putem evita stresul?

În perioadele solicitante este indicat să ascultăm muzică relaxantă, să facem exerciţii de stretching cu fereastra deschisă sau să facem o plimbare de 30 de minute prin parc. „Persoanele care nu pot depăşi această situaţie pot avea simptome mai severe, la nivelul pielii, dar şi la articulaţii. Psoriazisul poate să fie identificat după anumite localizări (scalp, coate genunchi), iar în momentul de faţă peste 40% din pacienţi au această boală din cauza stresului“, a mai spus medicul dermatolog.

Specialiştii au mai precizat că din cauza stresului poate apărea şi dermatita atopică. Poate fi localizată la nivelul scalpului, feţei, iar leziunile sunt puriginoase. Suprafaţa este acoperită de vezicule, eroziuni, dar şi cruste.             

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite