Teatrul de Vară din Craiova intră în iarnă tot în paragină
0Primăria vrea să redirecţioneze 800.000 de lei din banii alocaţi în martie pentru reabilitarea teatrului din parc. Dacă aleşii vor aproba joi rectificare de buget, suma va fi folosită la modernizarea punctelor termice, teatrul fiind ocolit de reabilitare şi anul acesta.
De aproape cinci ani Teatrul de Vară din Craiova apare pe lista de investiţii a municipalităţii craiovene, însă de fiecare dată edilii se răzgândesc după aprobarea bugetului şi redirecţionează banii către alte domenii. Dacă la votarea bugetului pe anul 2011, consilierii locali au fost de acord ca suma de 1.000.000 de lei să meargă la reabilitarea amplasamentului lăsat în paragină, joi, aleşii vor decide dacă redirecţionează banii către Regia de Termoficare din Craiova. Un proiect de rectificare de buget propune ca suma de 800.000 de lei să ajungă în conturile Regiei care trebuie să reabiliteze urgent punctele termice din oraş.
„Prin adresa nr. 114874 din 04.08.2011, Regia Autonoma Termoficare Craiova ne comunică necesitatea alocării sumei de 800 mii lei (respectiv 50%), reprezentând cofinanţarea lucrărilor în conformitate cu Ordinul nr. 471/08.05.2008 privind aprobarea Regulamentului pentru implementarea programului Termoficare 2006-2015 căldură şi confort“, se arată în nota de fundament a proiectului de hotărâre. Astfel, edilii propun ca investiţia din parcul Nicolae Romanescu să fie sărită şi anul acesta, dat fiind faptul că Termoficarea are neapărat nevoie de respectiva sumă pentru investiţii.
Expertiza comandată de municipalitate la începutul anului pentru teatrul de vară arată că se impune înlocuirea scaunelor din beton cu unele făcute din materiale uşoare, achiziţionarea unui echipament de sonorizare şi lumină, precum şi realizarea unui sistem de acoperit amfiteatru, sistem care să poată fi detaşat când condiţiile meteo o impun. Structura ar fi trebuit să fie metalică şi acoperită cu folie din poliplan.
CONSTRUCŢIE INVADATĂ DE BĂLĂRII
Proiectul arată ca teatrul de vară ar fi trebuit să aibă 878 de locuri, dispuse pe 11 gradene pentru spectatori, pe scaune din fibră de sticlă. De asemenea, scena urma să fie modernizată şi extinsă prin desfiinţarea fosei pentru orchestră. În aceeaşi expertiză se arată ca asfaltul de pe aleile de circulaţie trebuie înlocuit cu pavele din bazalţ în diverse culori. Costul total al lucrărilor de modernizare avea să fie de 4,39 milioane de lei, adică aproximativ un million de euro, şi urmau să fie realizate în maxim 12 luni. În prezent, construcţia din parc a intrat în degradare, printre scaunele distruse crescând buruieni de toate felurile. Amplasamentul este în antiteză cu un alt obiectiv, Casa Bibescu, aflat la câţiva paşi. În timp ce imobilul care a aparţinut familiei Bibescu a fost modernizat, în interiorul clădirii având loc în prezent ceremonii de căsătorie, teatrul a rămas singurul amplasament care nu a mai beneficiat de o reabilitare de zeci de ani. ;