Craiova: Casa „Bibescu“, aspirator de fonduri- revista presei locale
0Ziarele craiovene scriu azi despre contractul pentru reabilitarea casei “Bibescu” din Parcul “Nicolae Romanescu” care a fost suplimentat până acum de trei ori dar şi despre patrimoniul Aeroportului din Craiova, reactualizat la o valoare de zece ori mai mare faţă de cea înregistrată în prezent.
Gazeta de Sud tratează azi pe larg subiectul unui contract de execuţie din fonduri publice a fost suplimentat de Primăria Craiova de două ori în aceeaşi zi. După cele 1,9 milioane de lei destinate în 2007 afacerii „Casa Bibescu“, firma constructoare, Prohaus SRL Craiova, a mai primit în decembrie 2008 un sprijin de 415.577 de lei şi în ianuarie 2009 - două bonusuri de 47.961 de lei şi 81.155 de lei.
Aeroportul, găina cu ouă de aur a CJ Dolj, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Valoarea patrimoniului pe care Consiliul Judeţean Dolj îl deţine la Aeroportul Craiova, încă din 1997, odată cu predarea aerodromului de către Ministerul Transportului, a crescut în ultimii 10 ani de peste 15 ori, fără ca acelaşi lucru să se întâmple cu proprietăţile ei. Explicaţia e însă una simplă: bunurile primite cadou de la minister nu au mai fost actualizate cu preţul pieţei din 2002, atunci când Cabinetul Năstase emitea o hotărâre de Guvern prin care se atesta domeniul public al Doljului. Aşa se face că între obiectivele administrate de Aeroportul Craiova se află şi bunuri a căror valoare de inventar s-a majorat în ultimii şapte ani de peste 40 de ori.
Masterplan-ul de deşeuri, suspus aprobării CJ, informează azi cotidianul Cuvântul Libertăţii. După luni bune de muncă, masterplan-ul de deşeuri al Doljului a ajuns, în sfârşit, la final. Primul pas important către implementarea proiectului va fi făcut la şedinţa ordinară de astăzi a Consiliului Judeţean, când aleşii doljeni trebuie să se pronunţe, prin vot, dacă sunt sau nu de acord cu masterplan-ul şi cu investiţiile pe care acesta le implică. Vorbim de o strategie de management care va rezolva problema deşeurilor de orice fel, la nivelul întregului judeţ, pentru următorii 30 de ani. Valoarea totală a proiectului se ridică la 156,2 milioane euro (fără TVA), bani pe care Uniunea Europeană îi va asigura în trei tranşe: 50,07 milioane euro în perioada 2008-2013, 17,26 milioane euro între 2014-2016 şi 88,87 milioane euro între 2017-2038.