Mircea Băsescu aşteaptă decizia definitivă a judecătorilor pentru liberarea condiţionată

Mircea Băsescu aşteaptă decizia definitivă a judecătorilor pentru liberarea condiţionată

Mircea Băsescu Foto Inquam Photos

Mircea Băsescu va afla în septembrie dacă îşi va recăpăta libertatea. Judecătorii de la Tribunalul Constanţa vor pronunţa decizia la începutul lunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Constanţa va decide în ziua de 4 septembrie dacă Mircea Băsescu va fi liberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă. Decizia judecătorilor va fi definitivă. 

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a făcut în repetate rânduri demersuri pentru liberarea din închisoare. El are vârsta cerută de lege (peste 65 ani) şi a efectuat deja fracţia de pedeapsă prevăzută pentru a putea obţine scutirea de restul detenţiei. 

Judecătorii i-au respins însă de fiecare dată cererea.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. 

Pe aceeaşi temă: 

Mircea Băsescu rămâne după gratii. El mai poate cere eliberarea condiţionată după trei luni, a decis Tribunalul Constanţa

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial: „Eu credeam că Mircea Băsescu n-o să fie condamnat niciodată!“. Acum vor capul lui Traian Băsescu

 

citeste totul despre: