Constanţa: Negocieri cu piraţii pentru eliberarea marinarului român Gelu Slavoschi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci marinari români se află în prezent în mâinile piraţilor somalezi: un fitter, un ofiţer punte, un cadet, un electrician şi un nostrom.

Echipajul din care face parte Gelu Slavoschi din Tulcea a fost răpit de piraţii somalezi luna trecută. Fitterul a plecat pe mare în vara anului trecut pe nava Maran Centaurus. „Din cele trei nave cu marinari români la bord care au ajuns în mâinile piraţilor ştiu că se negociază doar pentru eliberarea primului echipaj“, a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanţa.

Autorităţile aşteaptă semnalul de la piraţi şi pentru negocierea eliberării celorlalte două echipaje care au fost capturate de piraţii somalezi pe data de 28 decembrie, respectiv în prima zi a anului 2009: St. James Park şi Asian Glory. St. James Park venea din Spania şi se îndrepta spre Thailanda. Asian Glory transporta maşini de la Singapore la Arabia Saudită.

Pe nava St. James Park se află şi doi marinari români: un ofiţer 1 punte şi un cadet, iar de pe Asian Glory au căzut în mâinile piraţilor un electrician şi un nostrom.
Asian Glory a fost sechestrată în afara culoarului de siguranţă din golf, supravegheat de forţele militare internaţionale. 

„Am mai avut nave atacate de piraţi, dar comandanţii au reuşit să scape din încercuire. Vasul se îndrepta să prindă convoiul din zona securizată, în mijlocul Mării Arabiei, iar marea era foarte agitată. Marinarii sunt neînarmaţi“, a precizat Sorin Mihalcea, reprezentantul Zodiac Maritime Constanţa.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite