FOTO Dudu Isabel, artistul clujean care i-a „zguduit“ pe juraţii de la „Vocea României“. „HIM“ de România cu faţă de Bon Jovi

FOTO Dudu
Isabel, artistul clujean care i-a „zguduit“ pe juraţii de la „Vocea României“. „HIM“ de
România cu faţă de Bon Jovi

Clujeanul Dudu Isabel care a făcut senzaţie sâmbătă seara la „Vocea României“ cântă de mai bine de 20 de ani, este comparat cu solistul trupei finlandeze HIM.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ritmurile rock ale piesei „Jump“ cântată de clujeanul Dudu Isabel (37 de ani) în ediţia de sâmbătă seara a emisiunii relevizate „Vocea României“ i-au luat pe neaşteptate pe cei patru juraţi.

„Ai rupt scena la propriu şi la figurat, îmi place nebunia ta. De când aşteptam pe cineva cu atâta energie!“, i-a spus Loredana concurentului în vârstă de 37 de ani, după ce acesta a cântat. Ea a fost prima care s-a întors şi a apăsat butonul, semn că şi-l doreşte în echipa sa.

Ce a fost la televizor

„N-am auzit o voce de genul tău care să cânte atât de bine în toate cele trei sezoane. M-am întrebat: «Oare pot să fac faţă unei asemenea voci?»“, l-a complimentat şi Smiley, în timp ce Brenciu şi-a rupt, din nou, butonul de la pupitru, în entuziasmul său mai mult decât expansiv şi molipsitor.

“Eşti un Van Halen cu voce de Bon Scott şi faţă de Jon Bon Jovi. Aşa combinaţie n-am văzut în viaţa mea. (…) Eu cred că destinele noastre s-au întâlnit cu un scop. Eu mor după rock. Eşti omul meu! Mare bucurie mi-ai face dacă m-ai alege. Îmi place de vocea ta”, i-a spus Horia Brenciu.

La final, după complimentele care tot curgeau, Dudu Isabel a ales-o pe Loredana. 

„Forţa, vigoarea, bărbăţia îl fac un personaj unic şi periculos“, a spus antrenoarea.

Ce zice el

Dudu Isabel spune că a ales-o pe Loredana deoarece vrea să înveţe de la ea. „Şi vreau să fur ceva din experienţa ei“, afirmă Dudu Isabel.
Mai spune că s-a simţit foarte bine cu ceilalţi concurenţi, că ţine legătura cu ei şi că la „Vocea României“ va fi o întrecere pe cinste.

Cine este Dudu Isabel

Dudu Isabel este un solist cunoscut din Cluj-Napoca, o vedetă autohtonă, care cântă de vreo 20 de ani, profesionist de vreo 10. 
Este prieten cu un alt muzician clujean - Răzvan Krivach care, în 2010, a participat la selecţia naţională a Eurovision şi cu care are mai multe proiecte muzicale împreună.

Acum cântă în formaţia Vespera şi în „Hungry for Heaven“ care este o tribute band Ronnie James Dio.
„În Ronnie James Dio tribute band suntem mai mulţi prieteni şi cântăm doar piese de-ale lui Ronnie James Dio (n.r. vocalist şi compozitor de heavy metal american care a cântat cu Elf, Rainbow, Black Sabbath şi cu propria sa trupă, Dio)“, spune clujeanul.

Este un obişnuit al festivalurilor de rock. Cu trupa Vespera a luat anul trecut Marele Premiu la Festivalul Posada, iar de câteva săptămâni s-a întors cu un premiu de la Festivalul Rock din Iaşi.

Trupa care l-a consacrat şi pe care el a fondat-o este Seven, „copilul“ său, pe care vrea să o reînvie. Zice că l-am putea asculta chiar şi anul asta cu Seven.

Profesia l-a ales pe el, nu invers. „În clasa a cincea când toţi se jucau şi ziceau că vor să devină ba una, ba alta, eu ziceam că vreau să devin cântăreţ. Şi …sunt. Această profesie e mai mult o chemare decât o alegere, mărturiseşte Dudu Isabel.

Deşi familia l-a sfătuit să aleagă o slujbă între 8.00 şi 17.00, ceea ce clar nu i se potriveşte nonconformistului clujean, nu a ascultat-o şi a mers pe calea sa.

Preferă să nu-şi dezvăluie numele real (Sandu Bărbuţă). „Toţi mă ştiu după numele de Dudu Isabel. E un nume natural, nu e forţat şi e foarte rezonant cu ceea ce fac. Mai târziu, după ce mi-am luat numele de Isabel, am aflat că mătuşa mea vroia să mă boteze cu acest nume dacă m-aş fi născut fată“, povesteşte artistul.

Inginerul-filosof cu voce superbă

Nu se consideră un rebel. Zice că este mai mult decât perfecţionist câteodată, spre disperarea unora şi că mereu caută să se autodepăşească. Şi niciodată nu alege calea cea mai uşoară.

Are o voce superbă care emană enorm de multă poftă de viaţă şi creează senzaţia că poţi cuceri lumea încât ai crede că se joacă cu muzică de când s-a născut.
Este clujean şi poţi discuta cu el nu doar muzică şi despre cât de mult l-a influenţat trupa finlandeză HIM, ci şi despre filosofie unde a fost olimpic judeţean şi chiar informatică, care a fost profilul liceului pe care l-a studiat.
La bază este inginer electrotehnic. Cu masterat în domeniu.

Studiază Literatură Comparată la Literele din Cluj, iar o altă pasiune de-a sa despre care ar putea vorbi zile în şir este civilizaţia şi cultura finlandeză - amprenta trupei HIM îşi spune cuvântul - drept urmare s-a apucat să înveţe limba finlandeză.
„Noi, ardelenii, avem ceva asemănător cu finlandezii. Ceva din cântecele lor tradiţionale seamănă cu doinele noastre“, crede Dudu Isabel.

Influenţa HIM

Clujenii care ascultă rock şi au fost la concertele lui Dudu Isabel, fie că vorbim de Peninsula ori ARTmania spun acelaşi lucru: Dudu seamănă cu solistul trupei HIM, Ville Valo.

„Ville Valo a fost o puternică influenţă asupra mea, ca o gură de aer proaspăt, iar faptul că unii mă compară cu el mi-a plăcut şi încă mă flatează. Cred că ţara noastră are nevoie de un HIM“, este de părere Dudu Isabel.

Şi colegii de breaslă din Cluj au o părere foarte bună despre el.

„Ne cunoaştem de prin 2000, 2001. Dudu este un vocalist de excepţie, foarte bun. E un tip de treabă cu care chiar ai ce povesti“, zice Mihnea Blidariu, unul dintre soliştii trupei clujene „Luna Amară“.

Ce vrea să transmită prin muzică

Când e pe scenă, Dudu Isabel „arde“, la figurat, şi vrea să ofere cee e mai bun publicului său. Ceea ce s-a şi văzut inclusiv la „Vocea României“. Ştie bine ce poate, îşi cunoaşte valoarea.
„Că totul e posibil dacă investeşti suficient de mult, la orice nivel“, asta vrea să transmită clujeanul prin muzica sa. Şi în cele câteva secunde de la „Vocea României“ a şi reuşit.

Mai puteţi citi:

Cine este Dudu Isabel, rockerul „periculos“ care a ales-o pe Loredana

Vocea rockului, la Pro TV. Loredana despre Dudu Isabel: „Forţa, vigoarea şi bărbăţia îl fac un personaj unic şi periculos“

Dudu Isabel FOTO: Facebook

Imagini din aceeasi galerie
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
  • Dudu Isabel FOTO: Facebook
Distribuie imaginea
citeste totul despre: