Internat de un milion de euro, la Şcoala Internaţională Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia de învăţământ va deschide, începând cu această toamnă, primul „boarding" din România. Institituţiile de tip boarding se deosebesc de internate prin faptul că, pe lângă cazare, elevii locuiesc împreună cu profesorii lor, gătesc împreună şi au acces în permanenţă la toate facilităţile şcolii.

Şcoala Internaţională din Cluj va fi prima instituţie privată de învăţământ din Transilvania care va oferi elevilor şi servicii de internat. La instituţia de învăţământ clujeană va fi deschis din această toamnă un internat de tip boarding, sistem extrem de popular în Occident. „Un boarding school nu oferă doar servicii de cazare, ci reprezintă în sine un sistem de educaţie continuă, care îi ajută pe studenţi să-şi formeze deprinderi de viaţă. Sistemul a apărut în străinătate ca o alternativă la educaţia complementară din familii", a declarat Simona Baciu, managerul Şcolii Internaţionale Cluj.

Potrivit acesteia, internatele de tip boarding se deosebesc de cele clasice prin faptul că profesorii şcolii locuiesc împreună cu elevii, desfăşoară activităţi opţionale, şi chiar gătesc împreună. „Sunt ca o familie. Conform standardelor impuse de sistemul boarding school, va fi un profesor la 20-25 de elevi", explică Simona Baciu.

Vor locui în vile, în primul an

Internatul va funcţiona începând din această toamnă în două vile, una pentru fete, iar alta, pentru băieţi, închiriate de Şcoala Internaţională. Din 2012 acesta va funcţiona într-o nouă cladire, care va fi construită începând cu acest an, în campusul şcolii din cartierul Gheorgheni. Investiţia se ridică la un milion de euro, iar cladirea va fi prevăzută cu două etaje şi o mansardă, cu zece camere pentru fiecare nivel, un apartament pe nivel, pentru profesori, dar şi o sală pentru „socializare", toate la standarde europene.

„Investiţia va fi realizată din surse proprii, însă avem şi parteneri în acest proiect. Acum suntem în faza de proiectare a clădirii, însă din toamna lui 2012 va fi dată în folosinţă noua clădire", a mai spus Simona Baciu. Aceasta a precizat că până acum au solicitat cazare în internat 14 viitori elevi de clasa a IX-a, din Galaţi, Sibiu, Alba sau Bucureşti. Managementul şcolii nu a stabilit suma exactă care va fi plătită în internatul „de lux", însă aceasta va fi cuprinsă între 300 şi 400 de euro pe lună, preţ în care va fi inclusă şi masa. Cei din ciclul gimnazial vor locui 3 sau 4 într-o cameră, liceenii vor fi doi într-o cameră, iar cei în an terminal vor avea propria lor cameră.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite