Se îngroaşă rândurile şomerilor. Persoanele cu vârsta peste 50 de ani, cele mai afectate de lipsa unui loc de muncă
0Cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani. Numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la începutul anului a fost cu 643 de persoane mai ridicat decât în 2013.
Astfel, la 31 ianuarie 2014, erau înregistraţi 8.804 şomeri, din care 2.686 beneficiari de indemnizaţie de şomaj şi 6.118 şomeri neindemnizaţi, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,09%.
”Şomerii neindemnizaţi sunt, de regulă, persoane care fie au ieşit din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj fără a putea obţine un loc de muncă, fie nu întrunesc condiţiile legale de acordare a indemnizaţiei de şomaj, dar apelează la serviciile instituţiei noastre pentru a solicita sprijin în vederea angajării. Majoritatea şomerilor neindemnizaţi sunt persoane cu o pregătire inferioară, provin din mediul rural şi sunt nevoite să apeleze la autorităţile locale pentru a obţine venitul minim garantat " a precizat Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.
Doar 200 de persoane au fost angajate
În teritoriu, 4.403 şomeri sunt înregistraţi la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, iar alţi 4.401 şomeri figurează în evidenţele Agenţiei Locale Olteniţa. Pe structură de vârstă, 1.088 şomeri au până în 25 de ani, iar 2.235 persoane au vârsta peste 50 de ani. În cursul lunii ianuarie 2014, 208 persoane au fost angajate ca urmare a serviciilor acordate de AJOFM Călăraşi.
Vă recomandăm şi:
Ofertă pentru şomerii cu pregătire medie. Slujbe în industria textilă şi în construcţii navale
Oferte de muncă pentru femei. Cele mai multe slujbe vacante sunt în industria textilă
Angajări în străinătate. 281 locuri de muncă, oferta pentru şomerii români
Slujbe tentante prin reţeaua Eures. Barmanii şi ospătarii, la mare căutare în Germania