Cum a reuşit o reţea de evazionişti să efectueze tranzacţii fictive de 29 milioane de euro. Ce a ridicat Poliţia de la suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a descins la mai multe adrese FOTO Adevărul
Poliţia a descins la mai multe adrese FOTO Adevărul

În ultimele două săptămâni, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 90 de percheziţii şi au pus în aplicare 8 de mandate de aducere.Faţă de 8 persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asiguratorii este de aproape 6.000.000 de lei.

În perioada 30 septembrie — 6 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 90 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 8 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.pe 5 octombrie, oamenii legii au deescins la 53 de adrese din mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate.

Percheziţiile au fost efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea, la sediile sociale şi punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Suveica afacerii

Au fost ridicate înscrisuri de la 44 de societăţi comerciale importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate, emise de societăţile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

Din cercetări a reieşit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională, ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 — 31 decembrie 2013, pentru diferenţa dintre cantităţile corespunzătoare obligaţiilor anuale de gestionare şi cantităţile de uleiuri uzate gestionate. Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Vă recomandăm şi:

Şase suspecţi de evaziune şi spălare de bani, arestaţi preventiv. Cum a ascuns reţeaua peste 14 milioane de lei

Cum a reuşit o reţea de evazionişti "să spele" 25 milioane lei din afaceri cu materiale de construcţii. 11 suspecţi, reţinuţi

Arestaţi pentru spălare de bani. Cum au reuşit un român şi doi străini să "plimbe" 56 milioane lei prin conturile mai multor firme

Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Afaceri şi tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii de 3,5 milioane euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite