Mâncare de scoici şi creveţi după o reţetă ca-n Occident: secretele deliciului, explicate de un chef buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncare de scoici şi de creveţi
Mâncare de scoici şi de creveţi

Un experimentat bucătar buzoian, care de peste zece ani găteşte pentru străini în restaurante din Occident, ne învaţă să preparăm câteva meniuri pe bază de scoici, creveţi şi homari, dintre cele care bucură papilele gustative ale clienţilor din Marea Britanie sau ţările scandinave.

”Una dintre cele mai apreciate reţete pe care le-am preparat pentru britanici este pe bază de scoici şi creveţi. Este o reţetă din Anglia, regiunea Corfe Castle, Dorset, dar îmbunătăţită de mine. Avem nevoie de o jumătate de kilogram de scoici proaspete, curăţate de mustăţi şi spălate bine, precum şi de opt creveţi curăţaţi”, spune Chef Cristi Dobre. 

Alte ingrediente necesare:

- 1 ceapă tocata cubuleţe 

- 4 caţei de usturoi striviţi 

- 2 căţei de usturoi întregi 

- 1 jumătate pachet de unt 

- 1 legătură de mărar mai mare 

- cremă de gătit 

- 1 pahar de vin alb

- brânză parmezan 2 linguri

- brânză cedar 50-100 grame  

- mustar calsic 2 linguri   

- 1 pahar de coniac, 

- 2 - 3 frunze de dafin 

- jumătate de lămâie pentru decorat

image

Cristi Dobre a învăţat să gătească în bucătării din toată Europa

Mod de preparare:

Folosim la preparare o tigaie înaltă; vom sota ceapa în unt după care adăugăm jumătate din cantitatea de usturoi strivit , apoi frunzele de dafin; după circa 4 minute adăugăm coniacul şi flambăm dacă este posibil. Imediat adăugăm scoicile şi vinul, crema de gătit, muştarul, cele două tipuri de brânză. Punem în tigaie şi creveţii curăţaţi în prealabil.

Acest sos trebuie gătim înainte ca scoicile să se deschidă, după care adăugăm restul de usturoi şi mărarul tocat. ”Cred că aţi observat că nu am adăugat sare deoarece avem sare în brânzeturi, în muştar, dar şi pe Garlic Bread”, spune Cristi Dobre. 

buzau

Truc pentru o mai mare savoare 

Mâncarea Garlic Bread, pâine cu usturoi foarte cerută în Anglia, poate însoţi ca aperitiv mâncarea de scoici şi creveţi. Luăm trei sau patru felii mai groase de pâine, le vom trece prin toaster sau le prăjim pe grill după care le vom freca cu usturoi. Apoi le ungem cu puţin unt şi în final presărăm sare şi mărar, după preferinţă. Servim pâinea înmuiată în sos.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite