Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Buzău

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba şi Literatura Română   

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, evaluarea naţională la limba şi literatura română, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Conform datelor centralizate de IŞJ Buzău, la Evaluarea Naţională s-au înscris 3.187 de absolvenţi de clasa a VIII-a. Aceştia au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale în 109 de centre de examen.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională au primit un fragment din poezia „Ploaie”, de Magda Isanos, având de răspuns la şase întrebări referitoare la elemente ale textului. 
 
În plus, li s-a cerut să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care motiveze apartenenţa poeziei la genul lyric.
 
La al doilea subiect, elevii au primit un text la prima vedere la care au avut două cerinţe principale – una vizând înţelegerea şi una elemente de gramatică. 
 
De asemenea, li s-a cerut să redacteze o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiţii sportive.
 
 

 
Pe 21 iunie va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.
 
Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Buzău la Evaluarea Naţională s-au înscris 3.187 de absolvenţi de clasa a VIII-a. Aceştia au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale în 109 de centre de examen. 
 
Cei mai mulţi candidaţi sunt examinaţi în centrul de la Şcoala nr. 11 din municipiul Buzău, 171 candidaţi, iar cei mai puţini elevi sunt la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere, 5.
 
Calendar Evaluarea Naţională 
 
19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă 
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă 
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă 
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16) 
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20) 
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor 
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii
 

 

citeste totul despre: