Minune, se asfaltează drumul către aerodromul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania Adevărul de Seară a avut ecou: Strada Hangarului, care era plină de gropi, este în premieră asfaltată. Autorităţile au decis să modernizeze o porţiune de 400 de metri, dintre Aleea Industriilor şi poarta unităţii militare de aviaţie, segment de drum utilizat de peste o mie de angajaţi ai firmelor din zonă.

Pentru prima oară, militarii unităţilor din zona aerodromului Buzău dar şi angajaţii firmelor din vecinătatea platoului Drăgaică pot circula pe o stradă asfaltată până la locul de muncă. Angajaţii firmei Urbis Serv lucrează zilele acestea la modernizarea străzii Hangarului, cea care face legătura între Aleea Industriilor şi obiectivele militare şi industriale din zonă.

„Am început cu lucrări la fundaţie şi am întins două straturi de asfalt, pe o porţiune de 400 de metri din această stradă. Lucrarea este garantată cel puţin 24 de luni, chiar dacă pe aici circulă multe camioane grele. Acest drum nu a fost asfaltat vreodată şi frecvent trebuia să îl nivelăm cu autogrederul", ne-a declarat Gabriel Baltă, director tehnic în primăria Buzău.

Prin asfaltarea chiar şi doar a unui segment din acest drum, autorităţile rezolvă o problemă frecvent invocată în ultimii ani de numeroşi investitori prezenţi în zona din spatele Drăgăicii. Adevărul de Seară a scris în luna februarie a acestui an despre nemulţumirile generate de craterele adânci de pe Hangarului, unde au sedii administrative sau puncte de lucru firme importante, precum European Drinks, Edil Engineering şi Edil Transport, fabrici de tâmplărie PVC, depozite de mobilă şi unităţi militare de aviaţie, geodezie şi cercetaşi.

„De 20 de ori am încercat noi să reparăm drumul, cu balast pus în gropile adânci, însă fără o consolidare serioasă la prima ploaie se strică din nou. Ne-am stricat maşinile, se formează coloane de maşini după ora 16, pentru că se merge foarte încet şi se blochează la intersecţie", ne declara atunci Silviu Argăseală, directorul firmei Edil Transport.

„Aici e armata, Frutti Fresh, fabrici de mobilă. Toţi sunt plătitori de impozite la primărie şi e păcat că nu îi bagă nimeni în seamă pe aceştia", adăuga Ion Mărăcineanu, agent de pază la una din firme.

Ecourile nu au întârziat să apară. "Este un drum important care deserveşte din câte ştiu peste 1.500 de persoane care lucrează în zonă", a declarat Gabriel Baltă, reprezentantul Primăriei.

În prezent, muncitorii de la asfaltări mai au puncte de lucru deschise pe strada Soarelui, unde se înlocuieşte stratul de asfalt, şi pe Agriculturii, drum pe care abia acum se ajunge cu asfalt. Strada Decebal va fi şi ea reabilitată în perioada imediat următoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite