Adăpostul pentru oamenii străzii va fi finalizat la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpostul se construieşte lângă cantina socială
Adăpostul se construieşte lângă cantina socială

Oamenii fără acoperiş deasupra capului mai au de aşteptat până când vor avea un loc în care vor putea fi îngrijiţi. Primăria a demarat un proiect pentru construcţia unui adăpost destinat oamenilor străzii.

Construcţia clădirii a fost deja începută şi trebuia dată în folosinţă încă de anul trecut numai că, din cauza lipsei de bani, nu a putut fi finalizată.
Odată cu stabilirea bugetului pe acest an, şi lucrarea a fost reluată, urmând ca adăpostul să fie gata în trei luni.

„Sper ca în maxim trei luni adăpostul să fie finalizat şi să înfiinţăm instituţia prin hotărârea Consiliului Local. În toamnă, vom angaja personal astfel încât în iarnă să avem un loc unde să recuperăm persoanele de pe stradă. Adăpostul trebuia finalizat anul trecut, dar atât bugetul de la Ministerul Muncii, cât şi posibilităţile reduse ale Primăriei au făcut ca acest proiect să se amâne cu un an", ne-a declarat Constantin Boşcodeală, primarul oraşului.

Adăpostul va dispune de 25 de locuri, iar persoanele aflate în situaţii speciale vor putea fi cazate aici 2-3 zile, timp în care vor primi hrană şi consultaţii medicale, iar câteva persoane specializate se vor ocupa de căutarea rudelor acestora.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite