Şefii de la ambulanţe, demişi
0Directorii Salvării din Bucureşti şi judeţul Ilfov sunt acuzaţi că au risipit banii publici. Controlul Ministerului Sănătăţii a descoperit salvări folosite în scopuri personale, angajaţi care lucrau fără forme legale.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Ovidiu Cismaru, a fost demis aseară la propunerea ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu. El este acuzat, printre altele, că în cadrul serviciului lucrau persoane fără a avea contracte de muncă, mai mulţi pensionari rămânând pe post fără forme legale. De asemenea, ambulanţele plecau în intervenţii fără a dispune de personal specializat, iar în acte figurau tone de combustibil care, de fapt, nu era consumat justificat.
Totodată, directorul a permis personalului să-şi ia prea multe zile de concediu, la 600 de angajaţi figurau 800 de zile de concediu medical într-o singură lună. “Mulţi dintre ei au depăşit cele 90 de zile legale continuând să-şi ia banii ca şi cum ar fi în continuare în concediu”, a explicat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.
„Primim plângeri de mult timp“
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut demisia directorului Ovidiu Cismaru, dar acesta a refuzat. “Primim plângeri de mult timp de la pacienţi şi cadre medicale cu privire la managementul defectuos de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.
Domnului Cismaru i s-a cerut să demisioneze, dar nu vrut, a preferat verdictul Autorităţii de Sănătate Publică”, a spus Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii Publice.
“Cred că la conducerea Serviciului de Ambulanţă s-ar potrivi un ofiţer, care a lucrat în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Este nevoie de un bun organizator”, a spus ministrul Eugen Nicolăescu.
Salvările din Ilfov consumă în parcare
Şi şeful Serviciului de Ambulanţă Ilfov, Dorel Busuioc, a fost demis ieri pentru nereguli asemănătoare cu cele descoperite la Bucureşti.
“O maşină nu s-a mişcat din loc cinci luni de a crescut iarba pe lângă ea, dar a consumat 10.000 de litri de combustibil, ambulanţele sunt trimise la pacienţi fără cadre medicale, iar angajaţii folosesc maşinile în interes personal”, a explicat directorul Direcţiei de Sănătate Ilfov, Dan Blendea.
Serviciul de urgenţe din ilfov trece la capitală
Conducerea Ministerului Sănătăţii Publice nu intenţionează să numească pe altcineva la conducerea Serviciului de Ambulanţă lfov.
”Instituţia va fi trecută sub conducerea Ambulanţei Bucureşti aşa că nu este nevoie de altă conducere”, a mai spus ministrul sănătăţii publice, Eugen Nicolăescu.
După seria de nereguli constatate la serviciile de ambulanţă Bucureşti şi Ilfov, conducerea ministerului a anunţat că va efectua controale la toate serviciile de urgenţă din ţară.