Restaurante pe alese din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în gastronomie spun că piaţa restaurantelor de lux din Bucureşti este deficitară raportată la numărul de locuitori, dar, având în vedere criza economică, oraşul are ce oferi. Cunoscătorii aleg anumite localuri pentru ingredientele folosite, alţii pentru atmosferă, şi cel mai important este „Le Chef“.

 „Din punct de vedere al celor mai frumoase restaurante, mă opresc la Concerto, Casa Vernescu, Jariştea, Caru’ cu Bere, Casa di David“, spune Cezar Munteanu, expert în gastronomie.

Oamenii de afaceri frecventează „Concerto”, amplasat în Grand Hotel Continental, un loc adresat cunoscătorilor, „plin de istorie, în care se păstrează atmosfera secolului XIX, un loc care aminteşte de Calea Victoriei de altădată“, adaugă Munteanu.

De ce se ascund VIP-urile când ies în oraş?
Răspunsul este simplu: „Este foarte important ca aceste persoane să se simtă protejate, ferite de paparazzi, să-şi poată consuma momentele de intimitate fără a fi deranjaţi“, explică Cezar Munteanu.

„Vin la Jariştea pentru că m-am interesat cine este bucătarul. Patroana şi-a adus singurul specialist care a absolvit Universitatea de Gastronomie din Paris, aşa că succesul mâncărurilor este garantat“, a mărturisit una dintre clientele fidele ale locantei. Restaurantele de lux adună crema Bucureştiului şi patronii au grijă să pregătească din timp masa pentru aceştia. „Nu trebuie să ştii felul clientului de a fi.

La Jariştea e loc de întâlnire pentru cei mai mari actori ai noştri, dar şi pentru oameni de afaceri români şi străini“, povesteşte Laura Nicolau, patroana restaurantului.

Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, şi-a serbat anul acesta ziua de nume la Jariştea. „Primii clienţi au fost scriitorul Dinu Săraru, regizorii Radu Gabrea şi Andrei Blaier, actorii Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică şi Ion Caramitru şi Ion Lucian“, declară jupâneasa de la Jariştea.

Cel mai scump meniu
Cel mai scump platou se mănâncă la Locanta Jariştea. Berbecul umplut şi făcut la cuptor costă 1.500 de lei, iar purcelul de lapte la cuptor 1.000 de lei. O tipsie personalizată pentru musafiri din străinătate „conţine legumele şi ierburile Levantului, ardei copţi de Brăila, şalău, vânat, prepeliţe în sos dulce de coacăze, carne de urs, piure de castane. Toate servite cu vin de Jariştea sau bere la halbă.

Părerea specialistului: Cezar Munteanu -Consultant gastronomic
Atunci când alegi un restaurant, îl alegi pentru că-ţi oferă tot ceea ce-ţi doreşti. Clientul trebuie să simtă că i se acordă toată atenţia. Aşa va deveni fidel, va merge în acelaşi loc pentru produsul - pachet: servicii, preparate şi atmosferă. Nu este recomandat să faci rabat de la niciunul din ele.

Când vorbesc de servicii, mă refer la chef-ul care te poate ajuta în alegerea meniului şi  somelier-ul care trebuie să fie prezent la alegerea vinului. Un meniu nu trebuie să fie stufos, niciodată un restaurant care are o listă de meniu foarte lungă nu-ţi poate oferi întotdeauna prospeţimea produselor.

Acesta este de fapt conceptul unui restaurant gastronomic. Legat de preţul meniului, în general aceasta este dat de ingrediente, de prospeţime, de originea lor. O trufă albă este la fel de scumpă şi în Paris, Washington DC sau Bucureşti. Un peşte deosebit, la fel. Şi nu trebuie uitat şi „le Chef“, cel care ştie să pună în valoare toate aceste lucruri.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite