Antoanela Dumitru face torturi unicat pentru nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra mămică a unui băieţel de 11 luni şi-a dezvoltat talentul de cofetar în timpul concediului de maternitate.

Deşi nu a făcut vreodată cursuri de patiserie, Antoanela pregăteşte, în propria bucătărie, torturi dintre cele mai inedite, gata să îndulcească cel mai special eveniment din viaţa fiecăruia: nunta.

„Fiecare tort este special, iar mie nu mi se pare niciunul complicat de creat, deşi pentru unele dintre ele stau şi câte şase ore să le decorez“, spune tânăra.

image

După ce a fost aleasă piesa de rezistenţă a nunţii, respectiv rochia de mireasă, nuntaşii au în vedere al doilea cel mai important lucru: tortul. Fie el şi într-o variantă mai inedită, aşa cum prepară Antoanela pentru îndrăgostiţii care vor să facă din acest eveniment unul de-adreptul memorabil. De la genţi Louis Vuitton, la mingii de fotbal sau un corp sexy de femeie „încorsetat“ în ciocolată. Fie că se numeşte el „Fairy-tale“, „Blossom“ sau „Brown Butterfly“,torturile sunt botezate după poreclele sau numele clienţilor.

image

Pasiune născută din nevoie

Cel mai greu de realizat însă sunt torturile cu etaj, cu decoraţiuni mai dificile, a căror pregătire durează chiar şi o săptămână. Înainte însă de a se apuca de gătit, Antoanela oferă clienţilor o „sesiune“ de degustări, dar acceptă, totodată, de la pretenţioşi, să i se sugereze „materia primă“ sau chiar ornamentul.

image

Cea mai aglomerată perioadă de comenzi este pe timpul verii, când se deschide sezonul nunţilor. Pasiunea pentru patiserie s-a născut mai mult din nevoie, însă nimic nu vine întâmplător, drept dovadă că talentul pe care îl are la design şi-l valorifică în ornamentele cu pastă de zahăr. Momentul în care şi-a dat seama că vrea să facă un business din această pasiune a fost în timpul unor evenimente marcante din viaţa ei.

image

„La propria nuntă şi la botezul fiului meu mi-am dorit să am torturi frumoase, gustoase şi personalizate, însă nu prea am găsit o cofetărie în care să găsesc ce voiam. Aşa că m-am gândit să încerc să-mi personalizez eu singură torturile. Mi-am creat chiar un mini-brand în acest domeniu: Ghemutza Sweets“, spune tânăra.

image

S-a anexat mai mult pe cele de nuntă pentru că, spune ea, sunt mai dificil de realizat şi deci îşi exploatează mai mult imaginaţia şi îndemânarea.
Cel mai des, clienţii solicită torturi acoperite cu fondant, combinaţii de ciocolată cu alune, cremă de cafea, cremă de nuci, toate având la bază blaturi pufoase de pansişpan şi caco şi ingrediente naturale.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Cât costă un tort?

Preţul porneşte de la 35 lei/kg pentru cele simple şi 50 lei/kg pentru cele ce necesită timp pentru decorare.

Care modele sunt cele mai cerute?

Cele florale, cu mulţi trandafiri, cele cu fundiţe şi pietricile, cât mai finuţe, cu elemente cheie pentru nunta fiecărui cuplu în parte.

Ce-i place:
„Îmi place la nebunie să ascult muzica anilor 80-90, să călătoresc, să citesc cărţi de autoeducare şi să gătesc pentru familia mea“, spune tânăra.

Ce nu-i place:
„Nu agreez oamenii prefăcuţi şi posesivi, să fac un lucru doar de gura lumii. Şi, în mod special, nu-mi place bârfa“, explică Antoanela.

PROFIL
Născută. 17 martie 1989, Bucureşti
Studii. Facultatea de Agroturism
Familie. Este căsătorită şi are un băieţel

Pentru comenzi accesaţi www.ghemutza-sweets.blogspot.com

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite