Lumini de avertizare şi mai multe limitatoare de viteză la Braşov

Lumini de
avertizare şi mai multe limitatoare de viteză la Braşov

Trecerile de pietoni sunt mult mai bine luminate. FOTOAndrei Paul.

Primăria a luat măsuri pentru diminuarea accidentelorrutiere din municipiu. Trecerile de pietoni au fost mult mai bine semnalizate, se montează din nou limitatoare de viteză, deoarece anul trecut cele mai grave accidente rutiere din municipiu au fost cele în care au fost implicaţi pietoni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit administratorului public al municipiului, Miklos Gantz, aproximativ 75% dintre marcajele rutiere au fost refăcute în acest an. Restul de 25% reprezintă lucrări de întreţinere şi reparaţii aflate în desfăşurare, la finalizarea cărora vor fi refăcute şi marcajele. Au fost montate sau urmează să fie montate semnalizări acustice la trecerile de pietoni şi au fost suplimentate indicatoarele de presemnalizare şi semnalizare la unele treceri de pietoni. De asemenea, au fost montate aproximativ 30 de indicatoare de circulaţie care scot în evidenţă locurile de parcare subterane şi supra-terane, precum şi celelalte parcări aflate cu precădere în zona centrului istoric.

Tot pentru creşterea siguranţei în trafic au fost montate 220 de corpuri de iluminat „galben intermitent“ la unele treceri de pietoni şi în sensurile giatorii. 20 dintre acestea, cele din giratorii, vor fi înlocuite, în urma schimbării legislaţiei, care prevede corpuri de iluminat mai mari decât cele montate în prezent. Toate cele 220 de lumini sunt alimentate cu electricitate pe tot parcursul zilei, fie direct de la reţeaua electrică, fie cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Pe de altă parte însă, faţă de anul trecut, a scăzut foarte mult numărul limitatoarelor de viteză, acestea fiind înlocuite cu alte mijloace de semnalizare sau presemnalizare care să determine şoferii să încetinească în apropierea trecerilor de pietoni. Până acum au fost montate 36 de limitatoare, la solicitarea Poliţiei Rutiere, iar numărul lor va fi suplimentat în urma unei analize a solicitărilor venite din partea instituţiilor de învăţământ.

„Considerăm că toate aceste măsuri au îmbunătăţit siguranţa pe drumurile publice din municipiul Braşov şi acest fapt este arătat şi de absenţa situaţiilor dramatice din statisticile despre accidente din acest an, mai ales la trecerile de pietoni. Municipalitatea face în continuare tot ce este necesar pentru reducerea riscurilor, însă nu trebuie să uităm că responsabilitatea nu este doar a Primăriei şi a poliţiei, ci şi a participanţilor la trafic, fie ei conducători auto sau pietoni“, a declarat Miklos Gantz.

citeste totul despre: