Centrele de excelenţă în handbal şi educaţie rămân, deocamdată, proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor susţine proba la alegere la Geografie

Reprezentanţii Primăriei Braşov au avut săptămâna această o primă întâlnire cu cei ai Federaţiei Române de Handbal, dar şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean în vederea înfiinţării la poalele Tâmpei a trei centru de excelenţă, două în handbal (masculin şi feminin), dar şi unul de excelenţă în educaţie.

Discuţiile au fost unele preliminare, până vineri, urmând ca fiecare parte implicată să vină cu o proiecţie bugetară.

„La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Comisiei nr. 4 din Consiliul Local Braşov, pentru activităţi ştiinţifice, educative şi sportive, care vor negocia termeni termenii parteneriatului. De asemenea, au fost desemnaţi şi trei reprezentanţi ai Direcţiilor Juridică şi Economică din Primăria Braşov, care vor pregăti documentaţia necesară. Până vineri, fiecare parte prezentă la discuţii va pregăti un set de documente, inclusiv o proiecţie bugetară. După ce vom semna aceste parteneriate, pentru centrele de excelenţă în handbal, Federaţia va trebui să obţină acordul ministerului de resort în vederea deschiderii acestora”, a precizat viceprimarul Adina Durbacă. Pentru centrele de excelenţă în handbal au fost alese şi locaţiile unde acestea ar urma să funcţioneze, respectiv Colegiul Remus Răduleţ pentru centrul de handbal feminin şi Universitatea Transilvania, pentru centrul de handbal masculin. Aceste unităţi sportive vor fi specializate în selecţia, instruirea si perfecţionarea adulţilor şi juniorilor în handbalul feminin şi masculin de performanţă, în vederea promovării lor ulterioare în loturile naţionale şi olimpice.

De asemenea, în privinţa înfiinţării Centrului de Excelenţă în Educaţie există mai multe variante, una ar fi ca acesta să funcţioneze ca o şcoală, în care copii să urmeze orele de curs, apoi să beneficieze de pregătire suplimentară. Viceprimarul a precizat că la acest centru vor fi pregătiţi copii superdotaţi din clasele V-VIII, numărul anual estimat de elevi beneficiari fiind de aproximativ 250. „Există şi varianta ca în acest centru să poată veni elevii doar după orele de curs, pentru a face pregătiri suplimentare. De asemenea, acest centru va funcţiona ca structură de sine stătătoare şi va trebui văzut cum vor fi încadraţi profesorii şi cine va asigura finanţarea pentru plata salariilor, adică dacă aceste cheltuieli vor fi asigurate de la bugetul de stat sau de către autorităţile locale, pentru ca acest centru nu va deservi doar municipiul Braşov, ci întreg judeţul”, a explicat Adina Durbacă

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite