Braşov: Pensiunile canine nu sunt afectate de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până şi căţeii pot avea parte de o vacanţă, în timp ce stăpânii sunt în concediu. Indiferent că plecaţi la mare sau la munte, la nuntă, botez sau înmormântare, căţelul vostru trebuie să fie îngrijit de cineva.

Afacerea pensiunilor pentru câini merge foarte bine, chiar şi în plină criză economică. O dovedeşte singura pensiune de acest gen din apropierea Braşovului, unde clienţii nu se lasă prea mult aşteptaţi. Chiar dacă unii au renunţat la programarea din acest an, alţii noi vin zilnic. „Avem doi clienţi fideli, unul din Predeal şi altul din Moeciu, care îşi duc anul acesta câinii la rude. Nu putem spune însă că se simte prea tare criza la noi pentru că omul are nevoie să îşi lase câinele undeva cât e plecat”, spune Mihaela Letca, proprietara pensiunii canine.
Soluţia pensiunilor canine este din ce în ce mai căutată de proprietarii patrupedelor, mai ales că o lege dată în urmă cu 2 ani interzice cu desăvârşire accesul lor în apa mării. „Dacă până atunci îi mai luau la mare cu ei, se jucau în apă, acum ar trebui ca cineva din familie să stea tot timpul pe mal ca să aibă grijă de căţel. Atunci preferă să îl aducă la noi, unde ştiu că are parte de îngrijire şi atenţie, până se întorc ei”, mai povesteşte proprietara.

Oamenii, cei mai pretenţiosi clienţi

În cei 4 ani de când este deschisă pensiunea canină din Tohanul Nou, sute de oameni au apelat la serviciile ei. Proprietara pensiunii spune însă că cea mai grea probă nu este îngrijirea patrupedelor, ci înţelegerea cu stăpânii lor. Femeia îşi aminteşte amuzată că unul dintre clienţi le-a cerut să îi hrănească patrupedul numai cu linguriţa. „Evident că nu am făcut aşa ceva şi câinele, săracul, a mâncat cu o poftă de zile mari. Dar oamenii sunt convinşi că ei ştiu cel mai bine ce e bun pentru animalele lor. Am mai avut pe cineva care ne punea să îi dăm, în prima zi, un biscuite dimineaţa, a doua zi, biscuitele să i-l dăm la prânz şi a treia zi să i-l dăm seara. Zicea că e la cură de slăbire, dar câinele nu avea nevoie de aşa ceva”, mai povesteşte Mihaela Letca.

Afacere de sezon

Pensiunea pentru căţei merge bine doar în perioada concediilor, vara sau iarna în perioada sărbătorilor. Preţurile diferă în funcţie de rasa şi talia animalului, însă clienţii fideli beneficiază de tarife speciale. Cel mai mic preţ este de 10 lei pe zi pentru cei care periodic îşi lasă patrupedele la pensiune şi sunt obişnuiţi cu proprietarii acesteia. Însă pot urca până la 25 de lei pe zi. În tarif nu este inclusă mâncarea, stăpânii fiind sfatuiţi să le lase căţeilor hrana preferată pe peprioada şederii la pensiune.
La pensiunea canină sunt primiţi doar câinii care sunt sănătoşi şi au carnet de sănătate. Aici trebuie să fie trecute toate vaccinurile la zi şi deparazitările făcute. Fiecare câinie are padocul său, iar ca să nu se încăiereze sunt scoşi la plimbare pe rând.

Dresaj canin

Proprietarul pensiunii din Tohanul Nou se ocupă şi de dresajul câinilor. Bărbatul este proprietarul canisei „Aus dem Scheerburg”, prima canisa din Romania specializată exclusiv pe creşterea şi selecţia Ciobănescului German din linii de lucru. „Am acum 8 ciobăneşti germani negri şi gri. Sunt aduşi din Germania şi acolo sunt folosiţi de poliţie, jandarmerie şi firmele de pază”, povesteşte Adrian Letca.

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite