Braşov: Dezbatere cu scandal pe tema construirii fabricii „Kronospan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbatere publică cu scandal aseară pe tema obţinerii unui nou acord de mediu de către compania „Kronospan” pentru modificarea soluţiilor constructive şi de tehnologie de la fabrica din Stupini.

Peste 200 de braşoveni şi ecologişti şi-au exprimat aseară temerile cu privire la poluare, dar şi la periclitarea stării de sănătate a localnicilor. În schimb, reprezentanţii companiei au ţinut să-i convingă că au cele mai bune tehnologii de protecţie a mediului. Discuţiile s-au desfăşurat în contradictoriu timp de aproape trei ore, însă o decizie concretă se va lua cel mai devreme în aproximativ o lună. „APM va analiza propunerile localnicilor şi dacă sunt pertinete vor fi luate în considerare. Decizia se va lua în cadrul comisiei tehnice de analiză la care vor paticipa toate autorităţile competente”, a punctat Elena Bucur, purtătorul de cuvânt al APM Braşov.

Brambureală cu sentinţe

În ceea ce priveşte valabilitatea acordului de mediu eliberat iniţial pentru demararea cosntrcuţiei fabricii, sentinţele emise de către instanţă se bat cap în cap. Judecătoria Braşov a stabilit că valabilitatea acordului de mediu acordat în 2002 poate fi stabilită doar de instanţa de contencios administrativ, dar totuşi, a dat dreptate Gărzii de Mediu în ceea ce priveşte amenda acordată „Kronospan” tocmai pentru expirarea respectivului acord de mediu.Totodată, Primăria Brasov a realizat un control în mai 2008 pe platforma Kronospan şi a încheiat un proces verbal de contravenţie cu privire la expirarea valabilităţii autorizaţiei de construcţiei, care a fost atacat în instanţă de Kronospan România. Judecătoria Braşov a decis în acest caz în favoarea companiei şi a desfiinţat procesul verbal de contravenţie. Ecologiştii vor să intenteze noi plângeri penale pentru a clarifica această situaţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite