Bistriţa: Cu bomba pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba a ajuns de la Han la Primăria Bistriţa (foto www.primariabistrita.ro)
Bomba a ajuns de la Han la Primăria Bistriţa (foto www.primariabistrita.ro)

O bombă de 82 de milimetri din al Doilea Război Mondial a traversat ieri în jurul orelor 14,00 oraşul Bistriţa legată de portbagajul bicicletei unui bistriţean de 27 de ani.

Omul a fost oprit de poliţiştii locali în apropierea clădirii Primăriei Bistriţa şi a a susţinut că a luat bomba ca să o predea. „Am îngheţat când am văzut bomba de aruncător adusă cu bicicleta. Colegii mei au aşezat-o într-o ladă, la rece în remiza de pompieri, aşa cum prevede regulamentul, până au venit cei de la ISU. Se putea întâmpla o nenorocire, omul acela era pur şi simplu inconştient. Susţine că a găsit-o într-un punct de colectare a gunoiului din zona Han şi că  intenţiona să o aducă la Poliţia Locală, însă credem că voia să o vândă la fier vechi", spune Cristian Georgiu, şef de birou la Poliţia locală Bistriţa. Omul a scăpat basma curată, chiar dacă pirotehniştii veniţi de la ISU au constat că bomba, provenită din al Doilea Război Mondial  avea focosul intact şi era plină de explozibil.

„N-am avut ce să-i facem, cei de la ISU l-au mustrat şi i-au spus că trebuia să lase bomba unde a găsit-o şi să sesizeze prin telefon 112", mai spune Georgiu. Specialiştii ISU au fost stupefiaţi de toată povestea. „A fost foarte periculos ce a făcut tânărul. E la mintea cocoşului că atunci când găseşti o bombă nu pui mâna pe ea şi o iei cu tine la plimbare.A fost un gest care putea pune în pericol multă lume , nu doar pe el“, spune purtătorul de cuvânt al ISU, maiorul Vasile Trifan

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite