Primăria Borşa rămâne închisă pentru că Ministerul Sănătăţii refuză schimbarea noului director al spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele de la Borşa continuă Foto: Adevărul
Protestele de la Borşa continuă Foto: Adevărul

Starea conflictuală de la Borşa insistă, iar edilul oraşului spune că nu va deschide primăria până când noul manager al spitalului nu va fi demis. Primarul Tony Mihali arată într-un comunicat de presă că acest protest nu are implicaţii politice ci are la bază nevoile comunităţii.

Demarat în urmă cu aproximativ o săptămână, protestul de la Borşa insistă. Zeci de locuitori alături de primarul oraşului protestează zilnic împotriva numirii fostului primar la şefia spitalului Borşa. Ca semn de protest, Tony Mihali a decis închiderea primăriei pe un termen nelimitat, măsură activă şi astăzi. „În prima şedinţă, după constituirea actualului Consiliu Local, s-a votat în unanimitate, trecerea Spitalului de Recuperare Borşa din administrarea Ministerului Sănătăţii în administrarea Consiliului Local. Din păcate, nici până la această dată nu s-a primit un punct de vedere din partea Ministerului, deşi le-am comunicat de 2 ori documentaţia necesară. Consternarea populaţiei s-a produs în primul rând datorită faptului că persoana desemnată să conducă cea mai mare instituţie din oraşul nostru, este aceeaşi care a ocupat postul de primar şi viceprimar, timp de 12 ani, şi în urma căruia a rămas un oraş în ruină, datorii de 50 miliarde de lei, precum şi investiţii din fonduri europene compromise total  sau parţial, Primăria fiind obligată la plata de despăgubiri de ordinul altor zeci de miliarde de lei“, a arătat primarul oraşului Borşa. 
 

Acesta a mai arătat că închiderea Primăriei, ca semn suprem de protest faţă de deciziile politice care dezavantajează oraşul Borşa s-a făcut la solicitarea cetăţenilor, a Sindicatului personalului din Spital şi în semn de solidaritate cu aceştia. Cu toate acestea, serviciile importante, respectiv Stare Civilă, Registrul Agricol şi Casierie au deservit publicul, uneori chiar în sistem de program prelungit, având în vedere că în luna august, aproximativ 5.000 din cei 15.000 de borseni stabiliţi în străinătate, se întorc acasă. Toţi ceilalţi angajaţi ai Primăriei au fost delegaţi în teren, în vederea consultării populaţiei cu privirea la proiectele mari de infrastructură, pe care Primăria le are în vedere pentru perioada 2014-2020. 


Primarul a adăugat că protestul nu se va încheia până la rezolvarea tuturor problemelor. „Până la soluţionarea raţională a acestor probleme reale, în interesul comunităţii, în Borşa va rămâne situaţia conflictuală actuală, generată de refuzul Ministerului Sănătăţii de a renunţa la administrarea Spitalului în favoarea comunităţii locale, precum şi de decizia sfidătoare prin care un personaj politic compromis a fost desemnat în funcţia de manager, deşi nu îndeplineşte nici condiţiile legale şi nici cele morale pentru o asemenea demnitate publică“, a încheiat edilul.

Proteste la Borşa. Primăria a fost închisă pe termen nelimitat

Baia Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite