Bacău: Plantele, alternativa de rezervă a bolnavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Plantele, alternativa de rezervă a bolnavilor
Bacău: Plantele, alternativa de rezervă a bolnavilor

Terapeuţii naturişti spun că oamenii preferă în continuare medicina clasică.

Numărul mare de farmacii naturiste din oraş creează impresia falsă că băcăuanii folosesc tratamentele lor în mod obişnuit. În schimb, teraupeuţii spun că oamenii le cer ajutorul doar în momentul în care medicamentele nu-şi mai fac efectul. „Mulţi dintre clienţii noştri suferă de afecţiuni grave şi doar în anumite cazuri pot fi vindecate de produsele naturiste. În general, apelează la noi prea târziu, după ce au încercat toate produsele farmaciilor obişnuite”, ne-a spus Ionela Panaite, angajata unei farmacii naturiste din oraş.

Majoritatea băcăuanilor afirmă că nu folosesc produse pe bază de plante pentru că nu au reduceri sau gratuitate la medicamente. „Prefer medicina clasică pentru că medicul de familie îmi eliberează reţetă la care beneficiez de o reducere de 50% la toate produsele de care am nevoie. Plus că sunt sigură că pastilele îşi fac efectul şi îmi tratează afecţiunile, indiferent cât sunt de grave”, a declarat Marinela Râmbu, ingineră.

Terapuţii naturişti spun că şi produsele lor pot trata numeroase boli, însă doar dacă pacienţii ţin o dietă sănătoasă. „Dacă oamenii ar adopta o alimentaţie fără grasimi şi ar renunţa la tutun şi alcool, medicamentele noastre i-ar ajuta să-şi menţină sănătatea. Ei preferă să ia medicamente obişnuite, cu rezultat imediat, fără a se gândi la efectele lor secundare”, ne-a mai spus Alina Tănase, terapeut naturist.

Preţurile „naturiste”

Un ceai din plante costă între 2, 5 şi 14 lei, în funcţie de gramaj şi utilitate. Tinctura din plante ajunge la 12,5 lei, iar siropurile ecologice la 10,2 lei. Fructele confiate se vând cu 5 lei, iar cerealele costă între 8 şi 14 lei. Pernuţele terapeurice costă 35 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite