Marius Panin a ratat la mustaţă centura Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul arădean se pregăteşte în aceste zile pentru întâlnirea de la Budapesta cu campionul Mixed Martial Arts, Victor Halmi.

Marius Panin este pasionat de sport, încă din copilărie. „Sunt o fire foarte energică, de aceea părinţii mei m-au înscris pe atunci la lupte greco romane, acest sport necesitând multă energie”, spune zâmbind tânărul arădean.

Marius a ajuns să facă Mixed Martial Arts (MMA) în cadrul unui club din Arad, acum trei ani de zile. „De trei ani de zile, sunt la acest club şi sunt luptător de MMA, acest sport fiind foarte apropiat de luptele greco romane”, spune Marius Panin.

După câteva antrenamente, a devenit preferatul antrenorului datorită seriozităţii sale. „Fiind antrenor de câţiva ani buni, îmi dau seama imediat dacă un sportiv este foarte bun sau nu. De Marius mi-am dat seama după vreo două antrenamente că este un sportiv foarte bun şi foarte serios, cu care voi ajunge departe dacă se va ţine de antrenamente şi va munci”, spune Arnold Nagy, antrenorul său.

După muncă şi răsplată

După multe ore de muncă la sală, a venit şi primul meci de MMA, pe care cu ajutorul antrenorului său, care a muncit cot la cot cu el, l-a şi câştigat.
„Am muncit mult pentru fiecare competiţie şi am tratat-o foarte serios. Am şi fost sprijinit în permanenţă de către antrenorul meu”, spune sportivul arădean. „Marius e foarte bun atât la arte marţiale mixte, cât şi la lupte de cuşcă. Sunt foarte mândru de el şi de evoluţia sa”, spune şi antrenorul său
Arnold Nagy.

Marius are nenumărate meciuri câştigate şi foarte puţine înfrângeri. „Am fost  la Street Fight şi am câştigat locul trei din 18 sportivi. Am foarte multe meciuri  câştigate la K3, K1 şi thaibox”, mai povesteşte tânărul sportiv arădean.

Cea mai grea înfrângere

Ca şi oricare alt sportiv, Marius a avut parte de meciuri câştigate, dar şi de înfrângeri. „De ce să mint, am participat la gala pentru centura europeană de MMA, la care am pierdut”, spune resemnat tânărul.  Marius merge zilnic la antrenamente şi o face cu mare plăcere. „Sala de antrenamente este ca o a doua casă pentru mine. Merg zilnic să mă antrenez, ca să nu-mi ies din mână, şi chiar merg cu drag”, spune tânărul campion.
Pe data de 17 aprilie trebuia să participe la Gala Olandeză la Budapesta „It’s Showtime”, la un  meci de deschidere MMA, dar adversarul său s-a accidentat, astfel că partida a fost amânată.

Marius se pregăteşte însă intens de un meci foarte important. „Acum mă antrenez mai mult decât de obicei, pentru că am un meci foarte important cu un campion de MMA, Victor Halmi, la Budapesta, şi pe care intenţionez să-l câştig, asta presupunând foarte multă muncă”, spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales clubul la care mergi?
Am ales acest club în primul rând pentru antrenor. Este un antrenor de excepţie şi un prieten adevărat, iar apoi pentru că mulţi din prietenii mei sunt la acest club.

Se câştigă bine din aceste competiţii?
Eu spun sincer că nu fac acest sport pentru bani, îl fac de plăcere, dar dacă câştigi un meci, se câştigă destul de bine.

Ce-i place
„Îmi plac animalele, am un câine husky căruia îi dedic destul de mult timp. Îmi place să ies în oraş”, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Urăsc oamenii care sunt capabili, dar sunt leneşi, cei care mint pentru a ieşi în evidenţă şi care încearcă să pară ce nu sunt”, încheie campionul de MMA.

Profil
Născut: 22. 07. 1987, Arad.
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”.
Experienţă: Sportiv de performanţă.
Familie: Necăsătorit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite