Fiul primarului din oraşul arădean Chişineu Criş a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghiţă Cristian Burdan, fiul primarului din oraşul arădean Chişineu  Criş a fost şi el arestat preventiv pentru 29 de zile. El împreună cu ceilalţi vameşi arestaţi este acuzat de luare de mită şi aderare la un grup infracţional organizat.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au judecat, luni, recursul procurorilor anticorupţie faţă de decizia din 10 februarie a Curţii de Apel Bucureşti privind cercetarea în libertate a lui Ghiţă Cristian Burdan, vameş la PTF Foeni şi a lui Teodor Badău, vameş la PTF Moraviţa. Instanţa a admis contestaţia procurorilor şi a decis arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile lui Marius Horaţiu Petruţa, Ana Cumpănăşoiu şi Claudiu Daniel Căncescu, vameşi de la PTF Moraviţa şi ale lui Gheorghe-Cătălin Dorobanţu şi Dan Sava, suspectaţi de trafic cu ţigări, astfel că cei cinci rămân în continuare în arest preventiv. Cei şapte fac parte din lotul celor 86 de persoane acuzate de fapte de corupţie la vămile Moraviţa şi Foeni, din judeţul Timiş.

În 8 şi 9 februarie, procurorii anticorupţie au reţinut 67 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la PTF Moraviţa şi Foeni. Dintre cei 67 de reţinuţi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 9 şi 10 februarie, arestarea preventivă pentru 62, ceilalţi cinci fiind lăsaţi liberi, printre aceştia fiind şi Ghiţă-Cristian Burdan şi Teodor Badău.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite