12 aleşi din Teleorman sunt suspectaţi de fapte de corupţie. 25 de dosare întocmite de poliţiştii din judeţ au fost declinate către DNA în ultimele patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

25 de dosare penale întocmite de Serviciul de Investigare a Criminalităţii din cadrul IPJ Teleorman au ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, de la începutul acestui an. Datele despre activitatea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în primele luni ale acestui an au fost prezentat   în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul IPJ Teleorman.

Serviciul care funcţionează în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman  are în sarcină şi combaerea corupţiei.  În perioada ianuarie-aprilie 2015 la nivelul IPJ au fost înregistrate 21 de dosare penale , fiind sesizate un număr de 21 de infracţiuni de corupţie. Dintre acestea, două au fost dosare de luare de mită, două, de trafic de influenţă şi unul de conflict de interese.

”Au fost înaintate către parchete cu propunere de declinare a competenţei un număr de 30 de dosare penale pentru  un număr de 86 de fapte penale din care 38 prevăzute de Legea 78/2000 şi 48 din Codul Penal. Dintre aceste 30 de dosare penale înaintate cu propunere de declinare a competenţei , un număr de 25 de dosare au fost declinate în favoarea DNA” se arată în situaţia prezentată de reprezentanţii Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul IPJ Teleorman.

39 de persoane din Teleorman au ajuns în primele luni ale acestui an în atenţia poliţiştilor, suspectate fiind de fapte de corupţie. 32 dintre acestea au fost deferite DNA. Potrivit situaţiei prezentate de IPJ Teleorman, 33 sunt persoane cu funcţii de conducere: 12 sunt aleşi, 8 sunt conducători de societăţi comerciale şi 13 fac parte din alte categorii.

În ceea ce priveşte domeniile în care s-au înregistrat fapte de corupţie, 22 de dosare penale au fost întocmite pentru obţinerea ilegală de fonduri europene, iar 4 în domeniul adminstraţiei publice locală.

Primarul, secretarul unei comune şi un lucrător de Frontieră, în vizorul DNA

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii s-au sesizat din oficiu în cazul unui primar de comună din Teleorman care, împreună cu secretarul,  a pretins bani (700-1000 de lei) de la zece persoane pentru eliberarea unor documente false în baza cărora s-a primit subvenţie. Cei doi s-au ales cu dosar penal, competenţa fiind declinată către DNA. Primarul  şi secretarul sunt cercetaţi pentru luare de mită.

Tot pentru mită a ajuns în atenţia organelor de poliţie un lucrător din cadrul Agenţiei de Drumuri din incinta unui punct de trecere a frontierei care a pretins şi primit câte 200 de euro, pentru a nu sancţiona contravenţional conducătorii camioanelor care traversează graniţa România-Bulgaria. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că lucrătorul a primit bani de la opt conducători auto.  Cazul său se află acum în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite