Trei karatişti din Aiud medaliaţi cu aur la Campionatul European la care au participat 1.500 de sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia de la clubul de karate Dojokan Activ Aiud, imediat după festivitatea de premiere
Delegaţia de la clubul de karate Dojokan Activ Aiud, imediat după festivitatea de premiere

În lotul care a reprezentat România la campionatul european din Ungaria s-au regăsit şi 8 sportivi de la clubul de karate Dojokan Activ. Trei dintre ei s-au întors cu medalie de aur.

Campionatul  European de Karate a fost organizat la Gyor, Ungaria, în perioda 5-9 octombrie. Competiţia inclusă în calendarul Federatiei Mondiale de Karate s-a remarcat prinre-o o participare record. Prin cei 1480 de sportivi, 90 de arbitrii şi 120 de antrenori, proveniţi din 22 de ţări şi afiliaţi la 33 de federaţii a surclasat toate competiţiile precedente.

Lotul care a reprezentat România a avut 100 de sportivi. Opt dintre ei sunt legitimaţi la clubul de karate Dojokan Activ Aiud.

Pentru trei dintre tinerii antrenaţi de Nicolae Crăciun şi Ştefan Tyelegdi, care sunt şi arbitrii internaţionali de karate, s-a cântat imnul României. Iulia Dodoc, Szakacs Robert şi Szabo Szolt Balint au obţinut  medalie de aur. Toţi trei au participat la Kumite Cadeti Shobu Sambon Echipe, la categoria15-17 ani

Delegaţia României a obţinut cele mai multe medalii. „Nu e de mirare că am reuşit să ne menţinem titlul de campioni europeni, deoarece am reuşit să aducem 31 de medalii de aur, 25 de argint şi 35 de bronz. Locurile doi si trei le-au revenit RKC-Russia cu 15 medalii de aur şi FIK-Italy cu 10 medalii de aur“, spun reprezentanţii clubului din Aiud.

Consultaţi aici clasamentul pe naţiuni întocmit la sfârşitul competiţiei

Urmatoarea competiţie la care vor participa sportivii de la clubul din Aiud va fi Cupa României, organizată la Sighisoara,  în prima săptamână a lunii noiembrie. Antrenorii mizeză pe rezultate bune din partea micilor karatişti, de 7-8 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite