Medic veterinar din Cugir trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de judecată
Sală de judecată

Medicul veterinar Romeo Aurelian Zaharia, din Cugir, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia. Acuzaţia care i se aduce acestuia este luarea de mită

„În perioada 29 martie – 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian, în calitate de inspector sanitar veterinar a pretins şi primit de la un denunţător suma de 3.000 lei, în doua tranşe, pentru a îndeplini un act din sfera atribuţiilor sale de serviciu, respectiv aplicarea vizei sanitar-veterinare în lipsa căreia denunţătorul nu ar fi putut comercializa, în mod legal, animale sacrificate“, se afirmă în comunicatul procurorilor DNA.

În 12 aprilie 2010, medical veterinar a fost surprins în flagrant în timp ce primea a doua tranşă din suma pretinsă ca mită, în valoare de 1.500 lei. La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 aprilie 2010, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Pentru ca instanţa de judecată să dispună confiscarea specială a banilor primiţi cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 1.500 de lei. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba, care a stabilit ca prim termen data de 17 mai 2010.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite