Un infractor notoriu ajunge din nou după gratii după ce a înşelat şapte persoane din Alba Iulia. Metoda originală pusă la cale în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inchisoare

Un infractor notoriu din judeţul Vâlcea, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel la pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni de închisoare într-un proces în care este judecat pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de înşelăciune în dauna unor persoane fizice din Alba Iulia.

Barcău Laurenţiu Iulian a primit 3 ani de închisoare cu executare în acest dosar, dar prin contopire cu alte pedepse anterioare s-a ajuns la condamnarea finală de 11 ani şi 6 luni. Instanţa a dedus din pedeapsă perioada de circa 8 ani pe care a executat-o, acesta fiind eliberat condiţionat în luna mai 2018, dar va ajunge din nou după gratii ca urmare a sentinţei din acest dosar, pronunţată în 27 iunie 2019.

Infracţiunile au avut loc în 2013, pe vremea când bărbatul era deţinut în Penitenciarul Colibaşi. Acesta este acuzat că a indus în eroare, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv de reprezentant au unei societăţi comerciale, prin folosirea de mijloace frauduloase pentru a creea o aparenţă de legalitate şi seriozitate, comenzi false lansate către firma respectivă pentru achiziţia de autoturisme şi prin promisiuni false de angajare în cadrul societăţii pentru un număr de 7 persoane de la care a pretins şi primit sume de bani în valoare totală de 5.900 de lei cu titlu de garanţie pentru maşinile de serviciu pe care persoanele vătămate urmau să le utilizeze în cursul perioadei de probă de 15 zile.

Barcău Laurenţiu Iulian a obţinut o copie color a certificatului de înregistrare al unei societăţi comerciale şi a postat pe site-uri de recrutare a forţei de muncă anunţuri de angajare în cadrul societăţii menţionate pentru funcţiile de asistent manager şi agenţi de vânzări. Ulterior a luat legătura cu o femeie din Alba Iulia căreia i-a spus că este interesat să o angajeze în funcţia de asistent manager în cadrul societăţii, propunându-i şi un salariu motivant (500 de euro).

În final, au fost selectate şapte persoane care au plătit, fiecare, suma de 750 drept garanţie pentru aşa-zisele maşini. Ulterior, nu au mai fost angajate şi au rămas cu paguba financiară, dar au depus plângeri la poliţie.

Citiţi şi:

 

Cum se declanşează ploaia artificială. Savanta din România care a descoperit fenomenul în urmă cu aproape 90 de ani

 

VIDEO Urs fugărit cu maşina pe un drum de lângă Alba Iulia. Pompierii au transmis mesaj Ro-Alert de atenţionare

 

Elevii de la un liceu din Blaj au primit de două ori subiectele greşite la Bacalaureat, la proba de Limba şi Literatura Română

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite