De ce greţurile matinale sunt un semn bun pentru femeile însărcinate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sheknows.co.uk
FOTO sheknows.co.uk

Greţurile matinale reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă gravidele, însă un studiu de amploare arată că, de fapt, indispoziţia cu pricina este un semn bun pentru viitoarele mămici.

Un nou studiu al britanicilor a scos la iveală faptul că femeile care au stări de greaţă în timpul sarcinii sunt predispuse într-o măsură mai mică la pierderi de sarcină decât cele care nu experimentează astfel de senzaţii. De asemenea, acestea vor avea mai puţine probleme la naştere, iar fătul se va dezvolta mai bine. Greţurile matinale, care afectează aproximativ 85% din viitoarele mămici, sunt cauzate de producerea în abundenţă de gonadotropină, un hormon eliberat de placentă mai ales în primele luni de sarcină. 

Cercetătorii, medici la un spital de copii din Toronto, au analizat zece studii separate, din cinci ţări diferite, efectuate între anii 1992 şi 2012 pe un eşantion total de 850.000 de femei însărcinate.

Potrivit descoperirilor, frecvenţa ridicată a greţurilor matinale a fost asociată cu un număr redus al sarcinilor pierdute sau naşterilor premature, riscul unei pierderi de sarcină fiind de trei ori mai mare în cazul femeilor care nu au avut greţuri matinale. 

De-a lungul timpului, viitoarele mămici au folosit fel şi fel de leacuri contra stărilor de greaţă, de la ceai de ghimbir, la vitamine şi antiacizi sau la pastile anti-greaţă, însă există studii care atestă faptul că nu există, de fapt, un remediu pentru a contracara aceste stări.

Noua cercetare a scos în faţă şi faptul că micuţii mamelor cu greţuri matinale, verificaţi de cercetători la câţiva ani de la naştere, s-au dovedit a avea un IQ mai mare decât cei ale căror mămici nu au experimentat stări de greaţă în timpul sarcinii.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite