Articol publicitar

Vrei un costum la comandă? Şapte semne că ai de a face cu un croitor bun

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrei un costum la comanda realizat dupa cele mai ridicate standarde occidentale? Iată şapte căi de a te asigura că ai găsit croitorul ideal pentru această sarcină.

Eu am doi metri şi douăzeci, pieptul lat, fundul concav şi o formă uşoară de Tulburare Obsesiv-Compulsivă.  Cualte cuvinte, de când mă ştiu îmi duc hainele la ajustat. Acum că locuiesc la numai o stradă de croitorul meu, situaţia s-a agravat. Trec pe la omul meu o dată la câteva săptămâni şi el îmi ajustează cu câteva ace orice articol vestimentar care, pe alocuri,atârnă puţin. Nu schimbăm multe vorbe. El îmi cunoaşte exact gusturile şi nevoile şi este un om de încredere. Niciodată nu îmi fac griji că nu ar termina ceva la timp sau că nu ar ieşi bine.

Dar până să ajung la el, nu a fost deloc uşor, şi fiind român, nu am avut norocul să locuiesc în New York, oraş în care găseşti un croitor la fiecare douăzeci de paşi.

Prin fiecare alegere şi greşeală făcută, am descoperit noi căi de a căuta un croitor competent. Mai jos mi-am sintetizat concluziile şi am adăugat şi sfaturile domnului Filip Cezar, care este fondatorul unei case de modă şi o coitorie care îi poartă şi numele.

Atelierul său de lux execută costume la comanda, şi dispune de o profundă putere de înţelegere asupra felului în care ar trebui să stea un costum, după ce a lucrat, el însuşi, cu destui croitori talentaţi, dar a şi cunoscut destui incompetenţi.

1. Studiază piaţa
Începe prin a-ţi întreba prietenii mai stilaţi şi vânzătorii din magazinele de articole bărbăteşti din zonă. De obicei, ei ştiu mai multe decât cei care îşi împărtăşesc opiniile online. Dar dacă toţi prietenii tăi sunt nişte prăpădiţi şi cele mai bune magazine de modă pentru bărbaţi din zonă ta se gasesc in Mall, atunci poţi recurge la ajutorul consilierilor Filip Cezar cu un simplu telefon. Desigur, dacă aşa stau lucrurile, e foarte probabil că vei fi forţat să mergi în alt oraş, ori de câte ori vei avea nevoie de un croitor bun.

2. Testează-i prin telefon
Sună şi întreabă dacă se poate să îţi scurteze o mânecă de la cusătura umărului. "Aceasta e una din operaţiile ceva mai dificile", spune domnul Filip. "Aici se vede diferenţa dintre un om care ştie să coasă şi un om care ştie să croiască."

3. Vizitează atelierul
Aruncă o privire înăuntru. Ţi-ar fi silă să mai porţi o haină, dacă cineva ar scăpa-o pe jos? "Cei mai buni croitori pe care i-am cunoscut aveau şi cele mai curate prăvălii", spune domnul Filip. "Asta arată că le pasă de imaginea lor. Nu sunt nici leneşi, nici dezordonaţi."

4. Verifică-le produsele
Dacă arată îngrijit înăuntru, intră şi cere permisiunea de a vedea un articol pe care tocmai l-au justat. Poate părea puţin îndrăzneţ, dar un croitor bun ar trebui să se mândrească cu muncalui. Vezi dacă produsul finit arată îngrijit sau atârnă aţe din el.

5. Supune-i unui test.
Asta e o lecţie pe care am învăţat-o pe pielea mea (odihnească-se în pace costumul meu clasic Brioni, care îmi venea aproape perfect). Oferă-le un articol de care te poţi lipsi. Dacă-şi merită numele de croitori, vor observa cum vine şi restul hainei, nu doar partea pe care ai cerut să o ajusteze. "Croitorii talentaţi sunt cei care îţi recomandă şi alte ajustări", spune domnul Filip.

"Ei ştiu să scurteze înălţimea şoldului, să potrivească umerii cămăşilor astfel încât cusătura să
cadă pe osul umărului, ajustare care, la rândul ei, ajută în privinţa lungimii mânecii. Apoi mută nasturii de la manşetă, pentru a-ţi face cămaşa mai confortabilă". Cu toate astea, numai virtuzii croitoriei vor observa cutele formate la spatele hainei şi vor ştii să finiseze materialul, pentru a ţi se aşeza perfect pe corp.

6. Mergi pe instinct
Dacă într-adevăr croitorul îţi sugerează alte finisări, ţi se pare că le face doar pentru a umfla nota? De regulă, îţi poţi da uşor seama dacă un croitor vrea ca hainele tale să ţi se potrivească mai bine sau doar vrea să te fraierească.

7. Construieşte o relaţie
Dacă au trecut toate aceste teste, atunci poţi să revii şi cu alte ajustări, mai dificile. Dar ai grijă la evoluţia relaţiei voastre. Îşi mai amintesc cum te cheamă? Ţi-au inţeles gusturile în ce priveşte stilul, sau îţi bagă pe gât ceea ce cred ei că arată bine? Odată ce ai găsit un croitor bun, care îţi acceptă preferinţele personale, dar care te şi îndrumă spre ceea ce este dezirabil şi se aşază mai bine, atunci ar trebui să îl întrebi tu care sunt preferinţele lui in legatura cu „băuturile fine”, pentru că probabil, asta îi vei aduce de fiecare dată cănd se apropie
sărbătorile.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite