Experienţele de care fiecare femeie trebuie să aibă parte înainte de căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adesea, femeile se complac în relaţii bazate pe dependenţa de un bărbat, aleg să fie umbra partenerului, să-i împărtăşească pasiunile, prietenii şi dorinţele. FOTO Hepta
Adesea, femeile se complac în relaţii bazate pe dependenţa de un bărbat, aleg să fie umbra partenerului, să-i împărtăşească pasiunile, prietenii şi dorinţele. FOTO Hepta

Căsătoria este o piatră de hotar în viaţa fiecăruia, mai ales dacă se porneşte de la premiza că pornim la drum alături de un om cu care ne vom petrece restul vieţii. Tocmai de aceea există o serie de experienţe fundamentale prin care o persoană ar trebui să treacă pentru a intra într-un mariaj fiind cât se poate de conştientă de decizia asumată.

Psihologul Diana Kirschner, Rachel Sussman, consilier în relaţii de cuplu din New York şi Marni Battista, psiholog specializat în probleme de cuplu şi fondator al site-ului de întâlniri datingwithdignity.com au trasat o listă cu cele mai importante experienţe de care o femeie ar trebui să aibă parte înainte de a face pasul spre căsătorie.

1. Învaţă ce-ţi place din punct de vedere sexual
O femeie care nu are experienţă în ceea ce priveşte sexualitatea şi alege să intre într-o căsătorie cu gândul că soţul are datoria de a face acest lucru, nu va reuşi decât să-şi pună mariajul în pericol de la bun început. Fiecare partener ar trebui să se căsătorească atunci când a ajuns în punctul în care ştie ce-şi doreşte din punct de vedere sexual, ce anume îl excită şi îl face să se simtă fericit în dormitor. Frustrările sexuale acumulate în timp nu vor face decât să submineze relaţia. Nu în ultimul rând, femeile ar trebui să renunţe la tăcere atunci când îşi doresc ceva în intimitate, nu să aştepte ca partenerul să ghicească ce le-ar face să se simtă bine.

2. Creează o viaţă care să-ţi placă şi fără un partner
Adesea, femeile se complac în relaţii bazate pe dependenţa de un bărbat, aleg să fie umbra partenerului, să-i împărtăşească pasiunile, prietenii şi dorinţele. Atunci când o femeie a ajuns în punctul în care are propriile sale ţeluri şi pasiuni, când este pe picioarele ei, are şanse mult mai mari să descopere un partener care o va iubi pentru ceea ce reprezintă cu adevărat, nu pentru că acceptă să renunţe la propria identitate.

3. Defineşte cel puţin cinci valori esenţiale pe care ai dori să le regăseşti la partener 
Compromisul este necesar într-un mariaj, dar la fel de adevărat este că nu putem renunţa la valorile care ne definesc oricât de mult am încerca să facem asta. Bineînţeles, există momente în care viaţa ne poate arăta că ceea ce am considerat a fi, din punctul nostru de vedere, o valoare incontestabilă, este mai puţin importantă decât o etapă crucială din viaţă (de exemplu, atunci când credem că nu ne dorim copii, dar ajungi să realizezi că, din contră, este o parte a vieţii de care nu te poţi lipsi). De obicei, este însă de ajutor să te ghidezi după câteva criterii pe care le consideri importante pentru a putea să pui bazele unei relaţii de viitor. Nu poţi accepta violenţa într-o relaţie, consumul exagerat de alcool, îţi doreşti fidelitate, vrei să ai copii etc. Atunci nu închide ochii în faţa acestor realităţi gândind că dragostea rezolvă totul. Este o mare şi amară minciună, în marea majoritate a cazurilor.

4. Învaţă să te bucuri de timpul petrecut singură, chiar dacă eşti căsătorită
Partenerul nu trebuie să fie în permanenţă omul de la care trebuie să ne aşteptăm să se ridice mereu la nivelul aşteptărilor şi să ne facă mereu pe plac. Nu este un capăt de ţară dacă, din când în când, ne permitem să ieşim la cină cu prietenele sau să urmăm un curs de gastronomie sau de dans, chiar dacă pentru el sunt activităţi neinteresante. La rândul ei, partenera poate să-şi încurajeze soţul să-şi urmeze propriile hobby-uri, astfel încât să creaţi o relaţie în care fiecare este liber să se simtă fericit, independent de ceea ce-şi doreşte celălalt. Această abordare este lipsită de egoism şi vorbeşte despre iubire şi respect mai mult decât ne-am imagina.

5. Învaţă să acorzi timp şi atenţie unei relaţii
Atunci când decidem să facem loc unei alte persoane în viaţa noastră, hotărârea trebuie să se reflecte în modul în care investim timp şi răbdare, dincolo de iubire, în acest parteneriat. Lipsa acestei disponibilităţi va face ca relaţia să nu ajungă la mariaj sau să se încheie la scurt timp după căsătorie.

6. Hotărăşte împreună cu partenerul cum veţi proceda din punct de vedere financiar
Până când ajungem să împărţim totul cu persoana iubită, probabil omul care ne va rămâne alături restul vieţii, ne drămuim singuri banii câştigaţi. Chiar dacă nu este cel mai plăcut lucru pentru un cuplu de îndrăgostiţi, încercaţi să decideţi felul în care se vedeţi amândoi aspectul financiar după căsătorie. Nu veţi face decât să scutiţi zeci de certuri şi neîneţelegeri iscate de bani, de modul în care faceţi economii, credite etc.

7. Învaţă cum să-ţi duci „luptele“ în cuplu
Certurile nu ocoloesc niciun cuplu căsătorit, oricât de mult s-ar iubi. Ideal ar fi ca femeile să realizeze înainte de a deveni soţii că bărbaţii gândesc altfel decât ele în privinţa atât de multor lucruri şi să privească situaţia şi din punctul lor de vedere atunci când le deranjează ceva. Comunicarea înseamnă nu doar să verbalizezi ceeea ce-ţi displace, ci şi cum formulezi aceste lucruri în aşa fel încât să nu jigneşti, să te gândeşti care este cel mai potrivit moment să i le spui pentru a obţine rezultate mulţumitoare pentru amândoi. Căsătoria nu este o luptă, ci un parteneriat, un efort de echipă.

8. Imaginează-ţi viitorul vostru împreună
Orice cuplu ar trebui să aibă înainte de a se căsători o serie de discuţii esenţiale despre cum se văd ca familie: câţi copii îşi doresc, cine şi cât timp va rămâne unul dintre ei acasă pentru a creşte copiii şi multe alte aspecte pe care un cuplu trebuie să le clarifice înainte de a-şi jura iubire veşnică.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite