Întâlnirile mute, „agăţatul“ pe tăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia „Shhh Dating“ propune celor care vor să-şi găsească dragostea o abordare inedită, întâlnirile tăcute FOTO Shutterstock
Agenţia „Shhh Dating“ propune celor care vor să-şi găsească dragostea o abordare inedită, întâlnirile tăcute FOTO Shutterstock

Dragostea este oarbă şi, mai nou, este şi mută, încearcă să-i convingă pe ghinioniştii în amor reprezentanţii unui nou serviciu matrimonial care face furori în Marea Britanie

Vrei să-şi găseşti jumătatea, dar clasicele ieşiri la restaurant, la un film sau  plimbările sub clar de lună au dat greş de fiecare dată? O agenţie din Londra organizează întâlniri pentru persoane singure în cadrul cărora participanţii nu au voie să vorbească, iar noua modă i-a cucerit pe britanici.

Românii dispuşi să încerce metode mai moderne prin care să-l stârnească pe Cupidon au posibilitatea să apeleze la agenţii care organizează întâlniri speed-dating, evenimente în cadrul cărora trebuie să-ţi formezi o părere despre un potenţial partener în numai câteva minute.

Bineînţeles, în timpul scurt pe care îl au la dispoziţie femeile şi bărbaţii încearcă să afle cât mai multe informaţii unii despre alţii, discutând la foc continuu despre cât mai multe subiecte, în aşa fel încât să-şi impresioneze interlocutorul şi sperând să descopere că au măcar un lucru în comun. Persoanele volubile sunt cele mai câştigate în acest caz.

Românii se află încă în perioada în care se acomodează cu ideea de speed-dating, dar nu este exclus să prindă şi la noi acest concept al întâlnirilor tăcute. De regulă, cei care apelează la ajutorul nostru au între 28 şi 40 de ani, iar sezonul toamnă-primăvară este cel mai aglomerat, cu câte două evenimente pe săptămână“, ne-a declarat Simona State, fondator al primei agenţii de speed-dating din România, singlebell.net

Deschidem gura şi minţim

Totuşi, chiar şi cei mai vorbăreţi şi relaxaţi dintre noi au experimentat, cu siguranţă, acele momente în care nu-ai idee ce-ai putea să mai spui pentru a umple pauzele stâjenitoare din timpul conversaţiei cu o persoană pe care abia ai întâlnit-o. Aşa că ajungi să baţi câmpii despre câte în lună şi-n stele, eventual să inventezi poveşti care să te pună într-o lumină bună.

Comportament confirmat de studii recente, care arată că în primele zece minute de când cunoaştem o persoană de sex opus spunem cel puţin trei minciuni.

Ce te faci, însă, dacă în timpul unei întâlniri ţi se interzice cu desăvârşire comunicarea verbală?  Fondatorul acestui concept, al întâlnirilor pe muteşte, britanicul Adam Taffler, este covins că vorbele sunt obstacole în calea sentimentelor.

Englezul organizează în barurile din Londra întâlniri cu o durată de două ore pentru grupuri de câte 14 femei şi un număr egal de bărbaţi, iar bizarul serviciu matrimonial atrage din ce în ce mai multe persoane singure, pregătite să accepte orice provocare pentru a descoperi iubirea.

Site-ul agenţiei, shhhdating.com, anunţă alte runde de întâlniri tăcute pentru  august şi septembrie, iar cei care au îndrăznit să testeze acest gen de întâlnire bazată pe comunicare non-verbală se declară entuziasmaţi, scrie Daily Mail.

Pe parcursul celor două ore, cât durează întâlnirile fără vorbe, fiecare femeie şi fiecare bărbat trebuie să se privească ochi în ochi timp de un minut, apoi încercă să descopere câte ceva despre parteneri gesticulând. Sunt acceptate şi onomatopeele de tot felul, inclusiv cele din lumea animală. La finalul celor două ore, fiecare invitat completează o fişă în care menţionează persoanele care i-au atras atenţia şi pe care şi-ar dori să le reîntâlnească.

Jos măştile sociale!

Succesul de care se bucură acest „joc“ amoros reiese tocmai din emoţiile intense pe care participanţii au povestit că le-au experimentat. Aceştia au mărturisit că la început s-au simţit de-a dreptul ridicoli, dar că atmosfera se relaxează pe măsură ce trece timpul şi chiar ajung să comunice tot felul de informaţii personale în moduri în care nu s-ar fi gândit că ar îndrăzni să o facă. De exemplu, un bărbat a început să miaune pentru a-i da de înţeles unei participante că este posesorul unei pisici.

Scopul declarat al acestui tip de întâlniri este să determine oamenii să renunţe la „măştile“ sociale pe care ni le formăm în mod automat pentru a răspunde aşteptărilor celor din jur, spune Adam Taffler, propietarul agenţiei Shhh Dating.  

„De regulă, ne ascundem adevărata personalitate în spatele unui pahar cu alcool sau dincolo de cuvinte care nu spun mai nimic despre cine suntem. Interesant este că în absenţa comunicării verbale se formează o legătură mult mai profundă la nivel emoţional. Oameni care nu se cunosc ajung să împărtăşească momente foarte intime“, a explicat Taffler.

De altfel, povestea de dragoste pe care o trăieşte englezul este cea mai bună reclamă pentru afacerea sa, după ce acesta a dezvăluit că şi-a întâlnit iubita la o astfel de petrecere tăcută, o dovadă în plus că dragostea nu are nevoie de prea multe cuvinte.

Limbajul trupului ne dă de gol

Importanţa comunicării non-verbale a fost demonstrată de psihologul Albert Mehrabian în cadrul unei cercetări din anul 1967. Acesta a ajuns la concluzia că numai 5% din mesaj este transmis prin comunicare verbală, 38%  pe cale vocală şi 55% prin limbajul corpului.

Viață de cuplu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite