Trucuri de mare efect pentru burgerul perfect: reţeta preparatului care încântă toate cele 5 simţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un burger delicios pare uşor de făcut, însă oamenii de ştiinţă nu sunt de aceeaşi părere. Bucătarul britanic şi cercetător în percepţia gustului la Universitatea Oxford, Charles Michel, a descoperit formula burgerului perfect echilibrat.

Charles Michel este de părere că felul în care se simte burgerul în mâinile consumatorului, dar şi sunetul crocant făcut de salata iceberg, sunt foarte importante într-o astfel de experienţă de consum, scrie publicaţia „Daily Mail”

Un burger ideal conţine opt ingrediente principale, inclusiv chiflă cu seminţe, sosuri, legume, castraveciori, roşie, şuncă Serrano, inele de ceapă crocantă şi, nu în ultimul rând, carne de vită Wagyu. Acesta ar trebui să ofere consumatorului o serie de texturi contrastante, complexitate aromatică, o prezentare vizuală deosebită şi arome puternice, „o adevărată armonie a simţurilor‟, a descris Michel. 

Cheful susţine că mirosul contează în proporţie de 30%, iar felul în care burgerul se simte la atingere în proporţie de 25%. De asemenea, sunetele pe care le auzim atunci când îl mâncăm, felul în care arată şi aroma contează în proporţie de 15% fiecare. Acesta mai precizează că gustul ideal este dulce şi uşor sărat, cu accente subtile acrişoare şi amărui.

Pentru ca toate straturile unui burger să fie cuprinse dintr-o singură muşcătură, acesta trebuie să fie de mărimea gurii, care are, în medie, 5 centimentri, la care se adaugă şi grosimea de 2 centimetri a chiflelor. 

În legătură cu servirea, Charles Michel a menţionat că un burger nu trebuie denumit şi că acesta nu trebuie servit pe farfurie, ci pur şi simplu împachetat în hârtie şi mâncat direct cu gura, pentru a stimula toate simţurile în acelaşi timp.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite