Sfaturi pentru prepararea cărnii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de pui se rumeneşte frumos dacă înainte de înainte de a o scoate de la cuptor o stropim cu puţină bere. FOTO: Shutterstock
Carnea de pui se rumeneşte frumos dacă înainte de înainte de a o scoate de la cuptor o stropim cu puţină bere. FOTO: Shutterstock

Carnea şi produsele din carne ne pun de multe ori în situaţii dificile în momentul în care încercăm să preparăm o masă gustoasă care să fie apreciată de invitaţi.

Prepararea cărnii nu este de cele mai multe ori uşoară, iar în momentul în care la masă urmează să participe şi persoane din afara familiei, este esenţial să gătim o mâncare gustoasă.

Micile trucuri privind prepararea facilă a cărnii nu strică niciodată. Tocmai de aceea, vă oferim câteva sfaturi utile:

1.Carnea devine mai fragedă dacă atunci când o puneţi în cuptor îi adăugaţi un pahar de coniac. Gustul alcoolului dispare prin fierbere.

2.Carnea bătrână fierbe repede dacă în vasul folosit puneţi un cui de fier.

3.Carnea de peşte. Înainte de a trage fileul de peşte, ungeţi-l cu puţin suc de lămâie. În acest mod, carnea devine foarte tare şi nu se mai fărâmă în tigaie.

4. Carnea de pui se rumeneşte frumos dacă mai înainte de a o scoate de la cuptor, o stropim cu puţină bere.

5. Friptura de porc poate avea un gust uşor picant dacă în timpul în care se frige pe grătar sau cât stă la cuptor sunt puse pe ea câteva boabe de ienupăr proaspăt.

6. Friptura de pui poate avea un gust mai bun dacă înainte de a o băga la cuptor frecaţi bine carnea cu suc de lămâie, Friptura iese crocantă şi nu se lipeşte de fundul tăvii.

7. Cotletele devin fragede şi zemoase dacă înainte de a le săra şi pipera sunt trecute repede prin apă în care s-a pus o lingură cu oţet.

8. Şniţelele nu se mai lipesc de tigaie dacă în oul bătut, prin care le-aţi dat anterior, adăugaţi câteva picături de untdelemn.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite