Reţete cu ciuperci: în aluat, în coniac şi umplute cu brânză
0Ciupercilor li se mai spune şi „carnea” lumii vegetale şi sunt recomandate şi datorită proprietăţilor nutritive numeroase. Nutriţioniştii recomandă să introduce pe lista de mâncăruri măcar săptămânale şi câteva reţete cu ciuperci.
Conţin proteine şi fibre şi au puţine calorii. Sunt bogate în vitamina B, acid pantotenic, vitamina C şi D. Se mai spune că au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău din sânge şi să-l crească pe cel bun, protejând astfel inima şi tensiunea arterială. Iată câteva reţete cu ciuperci care se fac în mai puţin de o oră.
Reţete cu ciuperci. În aluat. Pentru prepararea acestei reţete aveţi nevoie de 1 kilogram de ciuperci întregi, cu pălărie mare, 100 grame făină, 200 ml lapte, 1 ou, 15 ml rom, piper, sare şi 300 ml de ulei. Pălăriile ciupercilor, fără codiţe, se spală şi pun la scurs. Se sărează şi pe pipereză puţin. Într-un castron se pun oul, 50 ml lapte, romul, 30 ml untdelemn şi sare, amestecându-se bine. Se adaugă făina, amestecându-se ca să nu apară cocoloaşe.
Se diluează cu restul de lapte, adăugat puţin câte puţin. Se înfierbântă tigaia goală la foc potrivit, timp de trei - patru minute, după care se pune ulei cât să o acopere. Imediat, se ia câte o ciupercă şi se trece prin aluatul ca de clătite. Se aşează în tigaie, cu grijă, neînghesuite astfel încât să nu se lipească şi să nu se rupă. Se rumenesc pe ambele părţi şi se servesc fierbinţi, simple sau presărate cu caşcaval sau telemea rase.
Reţete cu ciuperci. Cum se prepară în coniac şi umplute cu brânză
Reţete cu ciuperci. În coniac. Ingredientele necesare pentru ciupercile preparate cu coniac sunt 600 de grame de ciuperci, 100 ml ulei, 2 linguri coniac, mărar, pătrunjel, usturoi, sare, piper, cimbru, 1 foaie dafin, două ouă fierte tari, 2 castraveciori muraţi, 10 măsline şi jumătate de lămâie. Ciupercile împreună cu uleiul, coniacul, mărarul şi pătrunjelul tocate fin, usturoiul, cimbru, foaia de dafin, sarea şi piperul se pun la cuptor. Când sunt gata pătrunse se scot de la cuptor şi se adaugă ouăle, castraveciorii şi măslinele, toate tăiate felii, foarte fin. Deasupra se stoarce zeama de lămâie. Se serveşte rece.
Reţete cu ciuperci. Umplute cu brânză. Reţeta este una simplă care nu necesită mai mult de 10 minute, timp de preparare. Aveţi nevoie de 900 de grame de ciuperci, 200 de grame de telemea, 100 de grame de brânză de vaci, două ouă şi smântână. Se iau pălăriile de ciuperci şi se umplu cu un amestec obţinut din telemea, brânză de vaci şi ouă. Ciupercile se aşează pe grătar. Se servesc calde, cu smântână.