Reţetă de post: Fasole bătută
0Postul Paştelui este un moment de rugăciune, de căinţă, de mărturisire a păcatelor, dar şi de reţinere de la mâncarea de „dulce”. Astăzi îţi propunem să încerci această reţetă de fasole bătută.
Ingrediente:
1 kg fasole boabe
1 păstârnac
1 ceapă
2 morcovi
sare
Pentru garnitură:
2 cepe mari
1 ceaşcă mare ulei
1 căpăţână de usturoi
2 linguri bulion de roşii
5-10 boabe de piper
Mod de preparare:
Alegi fasolea, apoi o speli în 2-3 ape şi o laşi să stea în apă rece la înmuiat peste noapte. Arunci apa, o speli, o pui în altă apă şi o clocoteşti 2-3 minute.Schimbi apa din nou şi umpli oala cu 3 l de apă rece. O pui la fiert la foc potrivit şi, după 30 de minute, adaugi în oală 1 ceapă tăiată felii, 1 păstârnac, 2 morcovi întregi spălaţi şi curăţaţi. Pui sare şi laşi la firt în continuare până când fasolea se înmoaie.