Reţetă de post: Fasole bătută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Paştelui este un moment de rugăciune, de căinţă, de mărturisire a păcatelor, dar şi de reţinere de la mâncarea de „dulce”. Astăzi îţi propunem să încerci această reţetă de fasole bătută.

Ingrediente:

1 kg fasole boabe
1 păstârnac
1 ceapă
2 morcovi
sare

Pentru garnitură:
2 cepe mari
1 ceaşcă mare ulei
1 căpăţână de usturoi
2 linguri bulion de roşii
5-10 boabe de piper

Mod de preparare:

Alegi fasolea, apoi o speli  în 2-3 ape şi o laşi să stea în apă rece la înmuiat peste noapte. Arunci apa, o speli, o pui în altă apă şi o clocoteşti 2-3 minute.Schimbi apa din nou şi umpli oala cu 3 l de apă rece. O pui la fiert la foc potrivit şi, după 30 de minute, adaugi în oală 1 ceapă tăiată felii, 1 păstâr­nac, 2 morcovi întregi spălaţi şi curăţaţi. Pui sare şi laşi la firt în continuare până când fasolea se înmoaie.

Restul reţetei pe clickpoftabuna.ro!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite