Pâine sănătoasă făcută în casă: pită din făină integrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun produs făinos nu e mai gustos, consistent, dar mai ales sănătos, decât o pâine bună făcută chiar de gospodine. Vă prezentăm o reţetă de pâine sănătoasă făcută în casă, din făină integrală, în tăvi de cozonac.

Pâine sănătoasă făcută în casă: ingrediente

- 700 de grame de făină integrală de grâu

- 150 de grame de făină albă calitate superioară

- 20 de grame de drojdie proaspătă

- un cub de drojdie

- 600 de mililitri de apă caldă, la temperatura camerei

- o lingură de sare

Pâine sănătoasă făcută în casă: 

Într-un bol se pune un pahar de apă, cubul de drojdie şi trei linguri de făină albă. Se amestecă bine cu telul, se lasă între zece şi 15 minute, după care se toarnă şi restul de apă şi se adaugă sarea. 

Se pune şi restul de făină albă, după care, în timp ce amestecăm, punem făina integrală. După ce am obţinut un aluat consistent, îl punem pe masa de lucru şi îl frământm uşor până se uniformizează, potrivi lalena.ro. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la dospit o oră, până îşi dublează volumul, apoi se scoate din bol şi se frământă din nou, pentru uniformizare. Se lasă pentru alte zece minute.

În continuare, se împarte aluatul în două şi se formează astfel două pâini. Se pun în tăvi pentru cozonac, unse cu puţin ulei şi tapetate cu hârtie de copt. Se lasă la crescut, după care se pun la cuptor pentru 45-60 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade, până se coc şi rumenesc sănătos. După ce scoatem tăvile din cuptor, lăsăm pâinea încă zece minute înainte să o răsturnăm şi să o acoperim cu un prosop până se răceşte complet. După coacere, trebuie lăsată maxim în jur de cinci ore, pentru a se putea tăia frumos. 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite