Pâine împănată cu ceapă verde şi două tipuri de brânză, delicatesa aromată simplu de pregătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine împănată cu ceapă verde şi două tipuri de brânză. FOTO Captură
Pâine împănată cu ceapă verde şi două tipuri de brânză. FOTO Captură

Pâinea poate fi transformată foarte uşor într-un preparat savuros, cald şi aromat, numai bun de rupt în bucăţi şi devorat alături de un fel principal. Vă propunem o reţetă rapidă de pâine împănată cu ceapă verde, două tipuri de brânză şi unt, o delicatesă culinară cu care veţi face impresie la orice masă.

Combinaţia dintre brânza topită şi ceapa verde tocată, cu pâine caldă, abia scoasă din cuptor, este irezistibilă. Pentru ca gustul să fie desăvârşit, optaţi pentru o pâine rotundă, ţărănească, şi densă.

Ingrediente pentru 6-8 porţii:

o pâine întreagă, de 400-450 de grame 
brânză tip Cheddar maturată, tăiată felii subţiri - 100 grame
brânză Mozzarella, tăiată felii subţiri - 100 grame
unt topit - 70 de grame
4-5 fire de ceapă verde, tăiată mărunt
2 linguriţe de seminţe de susan - opţional

Mod de preparare:

1. Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Crestaţi adânc pâinea pe lungime, apoi pe lăţime, fără să ajungeţi până la fund. Puneţi pâinea crestată pe o folie de aluminiu sau pe o foaie de copt.
3. Amestecaţi ceapa tăiată cu untul topit şi cu seminţele de susan, dacă doriţi şi susan.
4. Puneţi feliile de brânză în spaţiile făcute în pâine.
5. Turnaţi mixul de unt şi ceapă în şanţurile din pâine.
6. Acoperiţi pâinea cu folie şi lăsaţi-o în cuptor timp de 15 minute. După 10 minute este bine să scoateţi folia, pentru ca brânza să se topească bine şi să capete o consistenţă vâscoasă, conform homecookingadventure.com.

Poftă bună!
     

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite