Mirodenii de pus în vinul fiert: cele mai bune condimente, siropuri şi sucuri pentru vin fiert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirodenii de pus în vinul fiert. FOTO ppmapartments.com
Mirodenii de pus în vinul fiert. FOTO ppmapartments.com

Mirodenii de pus în vinul fiert. Vinul fiert se numără printre cele mai populare băuturi consumate iarna. Servită cu sucuri de fructe sau cu mirodenii alese, licoarea este ideală când temperaturile de afară sunt scăzute.

Mirodenii de pus în vinul fiert: ingrediente

- orice fel de vin, inclusiv vin alb

Pentru îndulcit se poate folosi:

- zahăr tos, normal 

- miere 

- zahăr brun

- jumătate zahăr brun şi jumătate zahăr normal 

Mirodenii de pus în vinul fiert: pentru condimentat

- 1-2 bucăţi de anason stelat

- 1-3 batoane întregi de scorţişoară

- 5-10 boabe întregi de piper boabe

- 5-10 boabe întregi de ienibahar

- 10-12 bucăţi de cuişoare

- ardei iute sau chilli 

- coajă de portocală

- coajă de lămâie

- coajă de lime

- esenţă de vanilie sau un baton întreg

- ghimbir praf sau proaspăt, după gust

Mirodenii de pus în vinul fiert: sucuri sau siropuri de fructe pentru arome diferite

- suc de portocale

- suc de afine

- suc de mere sau pere

- suc de fructe de padure

- suc de cireşe

Mirodenii de pus în vinul fiert: preparare

Se pune vinul într-un vas pe foc mic şi se lasă la încălzit, potrivit bucatarmaniac.ro. Adăugăm apoi condimentele favorite, însă nu mai mult de trei, pentru a nu strica gustul vinului. Îl aducem în punctul de fierbere, dar nu trebuie lăsat să fiarbă în clocot, pentru că alcoolul se va evapora. După 5-7 minute se ia de pe foc, se strecoară, şi se serveşte cu felii proaspete de fructe. În cazul în care adăugăm şi sucuri de fructe, se fierb mai întâi condimentele cu sucul, iar apoi se adaugă şi vinul. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite