Migălos, dar gustos: gem de zmeură fără sâmburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gem de zmeură fără sâmburi FOTO Arhivă Adevărul
Gem de zmeură fără sâmburi FOTO Arhivă Adevărul

Gem de zmeură fără sâmburi. Deşi este migălos de pregătit, gemul de zmeură este o adevărată delicatesă, potrivit ecusine.ro.

Gem de zmeură fără sâmburi: ingrediente

- 3 kilograme de zmeură

- o lămâie

- zahăr

 

Gem de zmeură fără sâmburi: mod de preparare

1. Pune zmeura la fiert într-o oală smălţuită, fără zahăr şi fără apă. Când începe să fiarbă şi fructele au început să se sfărâme, dă deoparte.

2. Treptat, trece toată zmeura printr-o sită cu diametrul mai mare şi nu foarte deasă. Pulpa trebuie să treacă prin sită, nu şi sâmburii.

3. Pune pasta obţinută din nou în oală, la fiert, şi gustă. Dacă e foarte dulce, adaugă 500 de grame de zahăr tos. Dacă e mai acrişoară, pune până la un kilogram de zahăr.

4. Amestecă mereu, până zahărul este dizolvat complet. Din clipa în care începe să fiarbă, spumuieşte cu grijă, şi lasă 10-15 minute să fiarbă. Pune o linguriţă cu gem pe o farfuriuţă rece, de la frigider, şi pune la rece pentru 5 minute. Dacă s-a închegat, atunci gemul e gata. Dacă nu, mai pune oala pe foc şi lasă 10 minute, repetând testul pentru a fi sigură că gemul este gata.

5. La final, când este gata gemul de zmeura, adaugă zeama strecurată de la o lămâie şi mai lasă să dea un clocot. 

6.Toarnă în borcanele sterilizate, înfiletează capacele şi răstoarnă borcanele cu capul în jos pentru un sfert de oră. Întoarce-le şi lasă-le să se răcească, apoi pune borcanele în cămară.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite