Cum se prepară tiramisu cu lichior de cafea
0Pentru zielele de primăvară ce bat la uşă, un desert răcoros şi rapid este tiramisu la pahar. Lichirorul de cafea este ingredientul care îi dă savoarea, făcându-l o variată diferită de tot ce ştiaţi până acum.
Ingrediente:
- 200 g mascarpone
- 2 ouă + un gălbenuş
- 75 g zahăr
- 10 piscoturi
- 100 ml cafea tare răcită
- 50 ml lichior
- 2 linguriţe cacao
Mod de preparare:
Se amestecă cele două gălbenuşuri cu zahărul până se albesc. Se adaugă mascarpone şi se amestecă. Se bat albuşurile spumă şi se amestecă cu delicateţe în crema cu mascarpone.
Pişcoturile se trec rapid prin cafeaua amestecată cu lichior şi se rup în momentul punerii în cupe sau pahare. Se pune cremă, apoi iar pişcot, ultimul strat trebuie să fie de cremă, peste care se presară cacao.
Sursă: restaurantedelux.ro